Innovatív banki megoldások 

Az elmúlt évtizedekben az egyik legnagyobb erősségünk az volt, hogy mindig felismertük a változások szükségességét. Az OTP Bank szerves részeként belső innovációs központot hoztunk létre: az OTP Lab a jövő banki termékein és szolgáltatásain dolgozik, katalizátorként eszköztárral ruházza fel az innovációs folyamatokat. 

Az OTP Csoport évek óta kiemelt stratégiai céljának tekinti az elektronikus banki technológiák megvalósítását. Az elektronikus banki megoldások használatának ösztönzésével az OTP Csoport társadalmi kérdések megoldását is elősegíti, hiszen 

  • a készpénzmentes jövő irányába mutat, ami biztonságosabb és átláthatóbb a készpénztartásnál; 
  • segíti a modern pénzügyi eszközök megismertetését az új generációkkal; 
  • a felhasználók számára kedvezőbb bankköltségeket jelent; 
  • a gazdaságilag elmaradottabb területeken is biztosítja a fejlett, versenyképes pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést. 

Elektronikus banki fejlesztések

Az e-csatornák közül ügyfeleink legnagyobb hányada a legszélesebb funkciós palettát biztosító internetbankot veszi igénybe, ugyanakkor az OTP SmartBank okostelefon alkalmazás használóinak száma is folyamatosan növekszik. OTP Mobil leányvállalatunkon keresztül kifejezetten a mobileszközökön elérhető szolgáltatások iránti igények maximálisan kiszolgálására törekszünk. 

  • Az OTPay szolgáltatással – az okostelefonon futó integrált mobilfizetési alkalmazással – az interneten és az országban a boltokban is lehet fizetni. Az ingyenes alkalmazást bármelyik bank ügyfele használhatja, a kereskedők pedig ingyen vezethetik be boltjaikban a mobilfizetést. 
  • A Simple alkalmazás a mindennapokban jellemző fizetések egyszerűbb kezelését célozza. Az elérhető funkciók száma immár 14-re bővült, a Simple wallett a mobiltelefonon történő fizetést teszi lehetővé, akár nem OTP-s ügyfelek számára is. 
  • A mobil POS szolgáltatással – partnerünk, a Vodafone értékesítésében –, a kisvállalkozók részére biztosítsunk kedvező árú mobilizált kártyaelfogadó eszközt, javítva a kártyaelfogadói hajlandóságot. Részt vettünk a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatában a magyarországi bankkártya elfogadó helyek növelése érdekében, két év alatt összesen 13 ezer terminált kihelyezve. 

Megosztás