Vállalati felelősségvállalás és fenntarthatóság 

Az OTP Csoport felelős működését a stabil gazdálkodással, a munkaerőpiac felelős munkáltatójaként, a társadalom aktív szereplőjeként definiálja. Célunk a felelős és korrekt, ügyféligényekhez igazodó pénzügyi szolgáltatásnyújtás. Mindezek mellett felelősségünknek tartjuk, hogy etikusan járjunk el érintettjeinkkel és csökkentsük környezeti hatásainkat. 

Nézze meg kisfilmünkben, mit jelent számunkra a vállalati felelősségvállalás!

Stratégia és felelősségvállalás menedzsmentje 

Itt olvashat az OTP Csoport felelősségvállalási, illetve fenntarthatósági alapelveiről, víziójáról és stratégiai célkitűzéseiről. 

Tovább

Kihívások és megoldások 

Pontokba szedtük, hogy milyen kihívásokkal jár a fenntarthatóság, illetve hogy milyen válaszokat, megoldásokat nyújt ezekre a problémákra az OTP Csoport. 

Tovább

Célkitűzések 

Megismerheti, milyen konkrét, évekre bontott célkitűzéseket határozott meg magának az OTP Csoport. 

Tovább

Felelős szolgáltatás 

Felelősségvállalásunk lényege és legfontosabb eleme a felelős pénzügyi szolgáltatásnyújtás és működés. Meghatározó értékünknek tartjuk a megbízhatóságot, tisztességet és a szakmaiságot. 

Középpontban az ügyfelek 

Tudjon meg többet a korrekt és hiteles tájékoztatásról, az igényre szabott szolgáltatásokról, az akadálymentesítésről, a megfelelő panaszkezelési eljárásról, valamint az ügyfélelégedettség-mérés módszereiről. 

Tovább

Szakértő pénzügyi gondoskodás 

Öngondoskodás, lakáshoz jutás, fiatalok, vállalkozásfejlesztés, agrárium kulcsterületek, melyek mentén az OTP Csoport a fenntartható gazdálkodást, illetve a fenntartható fogyasztást kívánja támogatni. 

Tovább

Etikus üzleti magatartás 

Ismerje meg, mit jelent az OTP Csoport számára az etikus és átlátható üzleti magatartás, hogyan törekszik a pénzügyi stabilitás fenntartására, illetve hogyan kezeli a kockázatokat. 

Tovább

Biztonság 

A biztonság elválaszthatatlan a banki szolgáltatásnyújtástól. A bank vezetése elkötelezett az OTP Csoport biztonságának folyamatos fenntartásában, a biztonsági kérdéseket komplexen kezeljük. 

Tovább

Környezetvédelem 

Az OTP Csoport törekszik környezeti hatásainak mérséklésére, illetve környezetkímélő megoldások bevezetésére – ebben a részben részletesebben is megismerheti környezetvédelmi törekvéseinket.  

Tovább

Felelős munkáltató 

Célunk a tehetséges és elkötelezett munkavállalói kör kialakítása, illetve megtartása. Itt megtudhatja, mit teszünk ennek érdekében. 

Tovább

Közösségi szerepvállalás 

Célunk, hogy valós, hathatós segítséget nyújtsunk a társadalom egészének érdekeit szolgáló programok és ügyek támogatásával.

Önkéntesség 

Fontos számunkra, hogy folyamatosan erősödjön a felelősségvállalás szemlélete a bankon belül. 2010 óta ösztönözzük erre munkatársainkat, akik a helyi közösségekkel összefogva aktuális társadalmi és környezeti ügyeket karolnak fel az OTP HELYI ÉRTÉK önkéntes program keretében. 

Tovább

Pénzügyi kultúra fejlesztése 

Az OTP Csoport társadalmi szerepvállalalásának középpontjában a pénzügyi kultúra fejlesztése áll, melynek sarokköve az OTP Fáy András Alapítvány OK Oktatási Központja. 

Tovább

OTP Csoport számokban (2018) 

ország 

1400 bankfiók 

18,5 Millió ügyfél 

800 Millió Ft pénzügyi edukációra 

1,4 Mrd Ft képzésre 

2,8 Mrd Ft adomány