Vállalati felelősségvállalás és fenntarthatóság 

Az OTP Csoport felelős működését a stabil gazdálkodással, a munkaerőpiac felelős munkáltatójaként, a társadalom aktív szereplőjeként definiálja. Célunk a felelős és korrekt, ügyféligényekhez igazodó pénzügyi szolgáltatásnyújtás. Mindezek mellett felelősségünknek tartjuk, hogy etikusan járjunk el érintettjeinkkel és csökkentsük környezeti hatásainkat. 

Nézze meg kisfilmünkben, mit jelent számunkra a vállalati felelősségvállalás!

Stratégia és felelősségvállalás menedzsmentje 

Itt olvashat az OTP Csoport felelősségvállalási, illetve fenntarthatósági alapelveiről, víziójáról és stratégiai célkitűzéseiről. 

Tovább

Kihívások és megoldások 

Pontokba szedtük, hogy milyen kihívásokkal jár a fenntarthatóság, illetve hogy milyen válaszokat, megoldásokat nyújt ezekre a problémákra az OTP Csoport. 

Tovább

Célkitűzések 

Megismerheti, milyen konkrét, évekre bontott célkitűzéseket határozott meg magának az OTP Csoport. 

Tovább

Felelős szolgáltatás 

Felelősségvállalásunk lényege és legfontosabb eleme a felelős pénzügyi szolgáltatásnyújtás és működés. Meghatározó értékünknek tartjuk a megbízhatóságot, tisztességet és a szakmaiságot. 

Középpontban az ügyfelek 

Tudjon meg többet a korrekt és hiteles tájékoztatásról, az igényre szabott szolgáltatásokról, az akadálymentesítésről, a megfelelő panaszkezelési eljárásról, valamint az ügyfélelégedettség-mérés módszereiről. 

Tovább

Szakértő pénzügyi gondoskodás 

Öngondoskodás, lakáshoz jutás, fiatalok, vállalkozásfejlesztés, agrárium kulcsterületek, melyek mentén az OTP Csoport a fenntartható gazdálkodást, illetve a fenntartható fogyasztást kívánja támogatni. 

Tovább

Etikus üzleti magatartás 

Ismerje meg, mit jelent az OTP Csoport számára az etikus és átlátható üzleti magatartás, hogyan törekszik a pénzügyi stabilitás fenntartására, illetve hogyan kezeli a kockázatokat. 

Tovább

Biztonság 

A biztonság elválaszthatatlan a banki szolgáltatásnyújtástól. A bank vezetése elkötelezett az OTP Csoport biztonságának folyamatos fenntartásában, a biztonsági kérdéseket komplexen kezeljük. 

Tovább

Környezetvédelem 

Az OTP Csoport törekszik környezeti hatásainak mérséklésére, illetve környezetkímélő megoldások bevezetésére – ebben a részben részletesebben is megismerheti környezetvédelmi törekvéseinket.  

Tovább

Felelős munkáltató 

Célunk a tehetséges és elkötelezett munkavállalói kör kialakítása, illetve megtartása. Itt megtudhatja, mit teszünk ennek érdekében. 

Tovább

Közösségi szerepvállalás 

Célunk, hogy valós, hathatós segítséget nyújtsunk a társadalom egészének érdekeit szolgáló programok és ügyek támogatásával.

Önkéntesség 

Fontos számunkra, hogy folyamatosan erősödjön a felelősségvállalás szemlélete a bankon belül. 2010 óta ösztönözzük erre munkatársainkat, akik a helyi közösségekkel összefogva aktuális társadalmi és környezeti ügyeket karolnak fel az OTP HELYI ÉRTÉK önkéntes program keretében. 

Tovább

Pénzügyi kultúra fejlesztése 

Az OTP Csoport társadalmi szerepvállalalásának középpontjában a pénzügyi kultúra fejlesztése áll, melynek sarokköve az OTP Fáy András Alapítvány OK Oktatási Központja. 

Tovább

OTP Csoport számokban (2021) 

11 ország 

1483 bankfiók 

15,8 Millió ügyfél 

1 Mrd Ft pénzügyi edukációra 

2,2 Mrd Ft képzésre 

2,6 Mrd Ft adomány