Az Év Közösségi Kezdeményezése 

A SZIKRA Tehetséggondozó Egyesület nyerte az Önkéntes Központ Alapítvány közönség díját, amelyet az OTP Bank ajánlott fel.

Az Önkéntes Központ Alapítvány idén tizenkettedik alkalommal díjazta az ország legkiemelkedőbb önkéntes programjait. Az idei évben a korona vírus okozta kihívások és azok kezelése az önkéntesség terén is több változást okoztak. Még inkább nyilvánvalóvá vált, hogy a kis helyi közösségekben, a civil szervezetekben, az állami - önkormányzati fenntartású intézményekben dolgozók közül is egyre többen ismerik fel az önkéntes programok jelentőségét, hiánypótló erejét, az együttműködésben rejlő pozitív hatásokat.

Társadalmilag felelős vállalatként kötelességünknek tartjuk olyan csoportok segítését, amelyek eleve hátrányból indulnak, de szerepük hiánypótló, munkájuk kiemelten fontos. Elsősorban olyan kezdeményezéseket támogatunk, amelyek a beteg gyermekek gyógyulását, a segítséggel élők elfogadását, a hátrányos helyzetű fiatalok oktatását tűzik ki célul. Maximálisan egyetértünk a közönség szavazatai alapján született eredménnyel, amely szerint idén az Év Közösségi Kezdeményezése díjat a SZIKRAÚj lapon nyíló tartalom. Tehetséggondozó Egyesület nyerte.

Az egyesület elhivatottan küzd a szegregáció ellen és az autizmus elfogadásáért. Céljuk az autista gyerekek és családjaik megsegítése, akik a korlátozások ideje alatt az online oktatásban nem tudtak részt venni, így a szükséges fejlesztéseket sem kaphatták meg. Olyan gyerekeket támogatnak, akik tehetségesek, de segítségre szorulnak, akiket az ingyenes Erzsébet táborokban sem tudnak fogadni. Az egyesület tagjai elhatározták, hogy megvalósítják nekik az ÁLOM-tábort. Az elhatározást tett követte és 1,5 hónap alatt, Érd lakosságának hatékony segítségével 40 érdi gyermek ingyenes fejlesztése és táboroztatása valósulhatott meg a közösség támogatásával. A Tehetséggondozó egyesületről készült kisfilmet itt nézheted megÚj lapon nyíló tartalom..

További Önkéntességért díjazottak:

Az Év Önkéntese címet Hevesi Zoltán kapta, aki a Szegedi Nemzeti Színházban folyó alkotó-szervező-közösségi munka motorja, tevékenysége példaértékű. A helyi pékségben végzett munkája mellett több mint 11 éve tevékenykedik fáradhatatlanul szabadidejében azért, hogy Szeged város kulturális intézményeinek munkáját segítse.

Az Év Önkéntes Programja díjat a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége kapta, amely 17 magyarországi tagszolgálat és 7 magyarországi és határon túli magyar nyelven működő társszolgálat önkénteseivel folytatja tevékenységét az önkéntesség, anonimitás elveinek betartásával. A szervezet célja a krízisek kezelése, a mentálhigiénés prevenció, az öngyilkosság megelőzése.

Az Év Vállalati Önkéntes Programját a BP BSC Kft. valósította meg. A vállalat önkéntes programjának első számú célkitűzése a munkavállalók motiválása és a cégben érezhetően jelenlévő jószándék és tenni akarás becsatornázása volt.

Szívből gratulálunk a díjazottaknak!