Az Év Vállalati Önkéntes Programja 

Az OTP Helyi Érték nyerte el az Év Vállalati Önkéntes Programja Díjat

Mindannyian értékeljük mások segítségét. Azok számára pedig különösen értékes a támogatás, akik talán nem is tudják, kitől és hogyan kérjenek segítséget. Az ő mindennapjaik megkönnyítéséhez járulnak hozzá az önkéntesek kezdeményezései. Szabadidejükben végzett áldozatos munkájukat díjazza idén már tizenegyedik alkalommal az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) az összesen öt kategóriában kiosztott elismerésekkel. Ebben az évben úgy ítélte meg a zsűri, hogy Helyi Érték kezdeményezésünk méltó az Év Vállalati Önkéntes Programja címre.

Többen egy célért

Az ÖKA évente kiosztott díjai nem csupán elismerések: céljuk az önkéntes tevékenység társadalmi elismertségének erősítése is. F. Tóth András, az ÖKA ügyvezető-igazgatója így nyilatkozott erről: „Több, mint tíz éve díjazzuk az önkéntesség területén kiemelkedő magánszemélyeket, szervezeteket és vállalatokat. Célunk, hogy az így megismerhető történetek révén minél több ember számára vonzóvá tegyük az önkéntes tevékenységet, és kedvező irányba mozdítsuk el az önkéntesség társadalmi megítélését. Az elmúlt évek eredményei igazolják, hogy erőfeszítéseink nem hiábavalók, mivel folyamatosan nő azok száma, akiknek az önkéntesség fontos változásokat hoz az életében."

Az önkénteskedés a mindennapok része

Bankunknál több mint tízéves hagyomány az önkénteskedés, amit az OTP Helyi Érték Önkéntes Programunk keretében szervezünk és támogatunk. Önkénteseink a helyi közösségekkel együttműködve segítenek a rászoruló csoportoknak, a program forrásaira pedig pályázatot nyújtanak be. Minden évben kétszer hirdetünk erre felhívást és több mint harminc kezdeményezést tudunk így támogatni. Természetesen mindehhez az önkéntesek részvétele a legfontosabb – tudtad, hogy ma már minden ötödik OTP-s részt vesz önkéntes munkában?

A helyi projektek támogatása mellett központi önkéntes eseményeket is szervezünk: ilyenek a Magyar Vöröskereszttel együtt rendezett véradások, a Magyar Élelmiszerbankkal közös JótéKonyha, a KézenFogva Alapítvánnyal megvalósított Együtt mozdulunk program és a Humanitás Szociális Alapítvány számos akciója, pályázati programja.

Köszönjük minden lelkes önkéntesünk hozzájárulását, nélkülük nem sikerülhetett volna!  

Helyben vagyunk. Segítünk. Értéket teremtünk a jövőben is.