Díjaztuk a jó zenét! 

Húsz utcazenész versengett a Veszprémi Utcazene Fesztivál díjaiért.

Veszprém belvárosa újra napokig fülbemászó muzsikától zsongott, július 17. és 20. között zene töltötte meg a hangulatos utcákat a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, amely évek óta bankunk támogatásával jöhet létre.

Idén egy különleges prevenciós aktivitással is készült bankunk: a helyszínre kitelepült a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal közösfogászati busz is, mely gyerekek számára nyújtott ingyenes fogászati szűrést.

Az eredetiség és a tehetség érték

Idén is húsz kiválasztott utcazenész versengett a szakmai zsűri elismeréséért, valamint a Közönségdíjért, az összesen kétmillió forint értékű nyereményért, ami éppen a duplája annak, mint amit az előző években vihettek haza a nyertesek. 

Rengeteg szavazat érkezett a Közönségdíj-szavazáson, amely most is bankunk honlapján zajlott. 

A győztes végül 4195 szavazattal egy honvédségi művészekből álló csapat, a Brass Time lett. A Magyar Honvédség Központi Zenekarának művészeiből 2018-ban alakult együttes akusztikus fúvós hangszerekkel hamisítatlan fesztiválhangulatot, élőzenés showműsort varázsolt a közönség elé. Repertoárjuk igen széles, a saját szerzemények mellett könnyűzenei slágereket is játszanak, és abban az értelemben is egyediek, hogy a fúvósok mellett énekes szólistájuk is van.

A Közönségdíjjal járó egymillió forintot a zenekar hanganyag felvételre vagy videóklipre szeretné költeni – mondták el a díjátadón, ahol a díjat Porga Gyula, Veszprém polgármestere, valamint Dörmer Judit, bankunk osztályvezetője adta át a nyerteseknek.

Segítség a művészi munkában

A szakmai zsűri díját a dark R&B képviselője, a melankolikus dalokat játszó The Anahit nyerte, akik saját stílusukat „pillanatmegörökítő elektronikaként” jellemzik. A Csányi Rita énekes szólóprojektjeként 2017-ben indult banda nem az első sikerének örülhetett: az Éter Fesztivál tehetségkutatóját megnyerve felléptek már a Sziget Fesztiválon is.

A szakmai zsűrit alkotó Krzysztof Maj, Pavel Magdić, valamint az egyik legfoglalkoztatottabb fiatal hazai producer, a Mary PopKids frontembere, Kamau Makumi a díj odaítélésekor a zenekar eredetiségét emelte ki. A Lola Marsh énekesétől, Yael Shoshana Cohentől átvett díjat ők is videóklipre vagy új lemez rögzítésére szeretnék majd fordítani.

Gratulálunk a nyerteseknek!