Értékteremtő Jótettek 

OTP Helyi Érték Önkéntes Pályázati Programunk a járványhelyzet alatt is sikerrel zajlott, önkénteseink ezúttal is számos intézménynek, helyi közösségnek segítettek – köszönjük!

Az önkéntesség bankunknál már több mint 10 éves hagyomány, munkatársaink tevékenységeikkel olyan társadalmi csoportokon segítenek, melyeknek a sikerek eléréséhez valamilyen hátrányt kell leküzdeniük vagy az ehhez vezető útnak még az elején tartanak. 

Az OTP Bank meghatározó gazdasági szereplőként kiemelt figyelmet fordít a helyi közösségek fejlődésére és a nehézségeik leküzdésére. Hosszútávon gondolkodunk, helyi igények felmérésével, értékvezérelten érintettjeink bevonására törekszünk.
Az önkéntesség a bank társadalmi szerepvállalásának része, a közösségépítés és a munkatársak bevonásának eszköze.

Önkéntes pályázati programunk neve, az OTP Helyi Érték kifejezi mindazt, amit ez a kezdeményezés jelent bankunk és a programban résztvevők számára: 
Helyben vagyunk. Segítünk. Értéket teremtünk.

A rendszeresen, évente két alkalommal meghirdetett pályázati felhívás célja, hogy támogassuk munkatársaink saját közösségükben végzett önkéntes tevékenységét.

A járványnak köszönhetően az elmúlt év óriási kihívásokkal járt, kitartó önkénteseink azonban 2020-ban is szívükön viselték a rászorulók sorsát, és az ország számos pontján teremtettek értéket, amire különösen büszkék vagyunk. A tavalyi évben összesen 22 csapat valósított meg projektet országszerte a Helyi Érték Önkéntes Pályázati Program keretén belül, így közel 250 önkéntes munkatársunk 2600 rászorulón segített.

Önkénteseink munkája és helytállása példaértékű volt, a csapatok az aktuális járványügyi szabályokat betartva, sokszor az eredeti terveket felülírva, az adott helyzetre reagálva kreatívan valósították meg vállalásaikat. Néhány esetben azonnali segítségnyújtásra volt szükség, de önkénteseinket ez sem tartotta vissza attól, hogy az ünnepek közeledtével a pályázaton kívül összefogjanak, és önerőből támogatást nyújtsanak.

Ezúton is köszönjük minden résztvevő kollégánk értékteremtő munkáját! 

2021 az Önkéntesség Magyarországi Éve

Az önkéntesség idén kitüntetett szerepet kap Magyarországon. Az Önkéntesek Nemzetközi Évének huszadik, és az Önkéntesség Európai Évének tizedik évfordulóján megszervezésre kerülő eseménysorozat célja az önkéntesség népszerűsítésé és az önkéntes programok terjedésének és fejlődésének támogatása.

Vedd ki a részed Te is, legyél önkéntes!