Véget ért A Döntők Döntője 

Ők voltak a legjobbak a 2018-as Fölszállott a páva versenyen.

Karácsony előtt került megrendezésre a 2018-as Fölszállott a páva verseny utolsó megmérettetése. A döntőben a zsűri szavazatai mellett idén először a közönség is voksolhatott, bankunk pedig különleges meglepetéssel készült a versenyzőknek.

Az OTP Bank évek óta elkötelezett támogatója a Fölszállott a Páva című, hagyományőrzést és tudásátadást célzó, népszerű népzenei és néptáncos tehetségkutató műsornak, melyet a Hagyományok Háza és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 2018-ban is megrendezett. Az idei sorozat „A Döntők Döntője” címet kapta és a verseny történetében először a nézői szavazatok is hozzájárultak a végső eredményhez.

A verseny során hétről hétre 16-35 éves fiatalok álltak a zsűri elé, a következő kategóriákban: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; szóló és páros tánc; illetve táncegyüttesek. 

A produkciókat a nézői szavazatok mellett kiváló szakmai zsűri értékelte, melynek tagjai: Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze, Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, illetve Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus voltak. 

Bankunk felajánlásából ebben az évben a győztesek nyereménye egy-egymillió forint volt, melyet általuk kiválasztott alapítványoknak ajánlottak fel. A jótékony adományokat követően a döntő meglepetéseként bankunk további egy-egymillió forintot ajándékozott a győzteseknek.  Az OTP Bank jóvoltából a döntő minden résztvevője további fél-félmillió forinttal gazdagodott, és a Hungarikum Bizottság jóvoltából egymillió forintot vehetett át a verseny különdíjasa, Ürmös Sándor cimbalmos is.

MTVA fotó – Váradi Levente 

A Döntők Döntője győztesei:

Énekes szólisták és énekegyüttesek kategória
Borbáth Szilveszter
Támogatott alapítvány: Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács

Szóló és párostánc kategória
Bulyáki Anett – Oszlánszki Patrik
Támogatott alapítvány: Rejtett Kincsek Down Egyesület 

Hangszeres szólisták és zenekarok kategória
Fokos Zenekar
Támogatott alapítvány: Poverello Alapítvány

Táncegyüttes kategória
Jászsági Nép Együttes
Támogatott alapítvány: Jászság Egészségéért Alapítvány

A döntő további szereplői:

  • Szinvavölgyi Néptáncműhely – Miskolc, Néptáncegyüttes kategória
  • Majer Tamás – Debrecen, Szóló és párostánc kategória
  • Tokos Zenekar – Kolozsvár, Hangszeres szólisták és zenekarok kategória
  • Pendely Énekegyüttes – Debrecen, Énekes szólisták és énekegyüttesek kategória
  • Sőregi Anna – Zenta, Énekes szólisták és énekegyüttesek kategória
  • Debreceni Hajdú Táncegyüttes – Debrecen, Néptáncegyüttes kategória

Ezúton is szívből gratulálunk a nyerteseknek és bízunk benne, hogy adományunkkal a támogatott alapítványok közelebb kerülnek a kitűzött céljaikhoz!