Véget ért A Döntők Döntője 

Ők voltak a legjobbak a 2018-as Fölszállott a páva versenyen.

Karácsony előtt került megrendezésre a 2018-as Fölszállott a páva verseny utolsó megmérettetése. A döntőben a zsűri szavazatai mellett idén először a közönség is voksolhatott, bankunk pedig különleges meglepetéssel készült a versenyzőknek.

Az OTP Bank évek óta elkötelezett támogatója a Fölszállott a páva című - hagyományőrzést és tudásátadást célzó - nagysikerű népzenei és néptáncos tehetségkutató műsornak, mely az MTVA, a Duna Televízió és a Hagyományok Háza együttműködésében valósul meg. 

A versenyre olyan szólisták és együttesek jelentkezhetnek, akik a Kárpát-medencén belül a népzene és néptánc területét képviselik. A legtehetségesebbek négy kategóriában állhatnak a zsűri elé: Énekes szólisták és énekegyüttesek; Hangszeres szólisták, zenekarok, hangszeregyüttesek; Táncos szólisták és táncospárok; Néptáncegyüttesek. 

A produkciókat a nézői szavazatok mellett kiváló szakmai zsűri értékelte, melynek tagjai: Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze, Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, illetve Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus voltak. 

Bankunk felajánlásából ebben az évben a győztesek nyereménye egy-egymillió forint volt, melyet általuk kiválasztott alapítványoknak ajánlottak fel. A jótékony adományokat követően a döntő meglepetéseként bankunk további egy-egymillió forintot ajándékozott a győzteseknek.  Az OTP Bank jóvoltából a döntő minden résztvevője további fél-félmillió forinttal gazdagodott, és a Hungarikum Bizottság jóvoltából egymillió forintot vehetett át a verseny különdíjasa, Ürmös Sándor cimbalmos is.

MTVA fotó – Váradi Levente 

A Döntők Döntője győztesei:

Énekes szólisták és énekegyüttesek kategória
Borbáth Szilveszter
Támogatott alapítvány: Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács

Szóló és párostánc kategória
Bulyáki Anett – Oszlánszki Patrik
Támogatott alapítvány: Rejtett Kincsek Down Egyesület 

Hangszeres szólisták és zenekarok kategória
Fokos Zenekar
Támogatott alapítvány: Poverello Alapítvány

Táncegyüttes kategória
Jászsági Nép Együttes
Támogatott alapítvány: Jászság Egészségéért Alapítvány

A döntő további szereplői:

  • Szinvavölgyi Néptáncműhely – Miskolc, Néptáncegyüttes kategória
  • Majer Tamás – Debrecen, Szóló és párostánc kategória
  • Tokos Zenekar – Kolozsvár, Hangszeres szólisták és zenekarok kategória
  • Pendely Énekegyüttes – Debrecen, Énekes szólisták és énekegyüttesek kategória
  • Sőregi Anna – Zenta, Énekes szólisták és énekegyüttesek kategória
  • Debreceni Hajdú Táncegyüttes – Debrecen, Néptáncegyüttes kategória

Ezúton is szívből gratulálunk a nyerteseknek és bízunk benne, hogy adományunkkal a támogatott alapítványok közelebb kerülnek a kitűzött céljaikhoz!