OTP Bank az Educatio Kiállításon 

Karriertanácsadás és játékos feladatok bankunk standjánál.

A pályaválasztás mindenki számára nehéz döntés, legyen szó egy gyermekéért aggódó szülőről vagy egy középiskolásról, aki nem tudja, hogy melyik utat válassza a sok közül. A pozitív jövőkép kialakításához a tudatos gazdálkodás és öngondoskodás mellett a tudatos karrierválasztás is meghatározó lehet. A munkaerőpiac mindemellett jelentősen megváltozott: a jövő tehetségeinek eléréséhez már a jóval fiatalabb korosztály körében is érdemes a cégeknek jelen lenni, magukat pozícionálni. Az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve bankunk tudatosan kezdte építeni ismertségét a középiskolás korosztály felé. A 19. alkalommal megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon mindennek fényében a tehetségek felkutatására és az utódlásmenedzsmentre helyeztük a fókuszt.

A 2019. január 10. és 12. között a Hungexpo A csarnokában rendezett seregszemlén 23 országból 260 kiállító és több mint 53 ezer látogató vett részt. Közel 50 felsőoktatási intézmény jelenlegi hallgatói és oktatói, valamint 36 nagyvállalat szakemberei adták át a legfontosabb információkat az érdeklődőknek a náluk elérhető képzésről, a szokásokról, a kollégiumi elhelyezésről, és akár a tanulmányokat követő jövőképről is.

Idén is népszerű volt bankunk és az OK projekt közös standja 

Az OTP Bank és az OTP Fáy András Alapítvány OK Projektjének csapata idén is közös standdal települt ki a rendezvényre, ahol a látogatók nemcsak számos játékon és programon vehettek részt, hanem számos munkakörről és gyakornoki programról is tájékoztatást kaphattak. 

Bankunk szakemberei a korábbi szelektív toborzó és csatornamenedzsment-stratégia helyett a 2018-as évtől ún. piac-és adatvezérelt keresést alkalmaznak az edukációs eseményeken: a korábbi általános tájékoztatás helyett sokkal konkrétabb ajánlatokkal és módszerekkel igyekeznek megtalálni a jövő tehetségeit bizonyos munkakörök betöltésére.  

Bankunk standjánál ebben az évben elsősorban a Contact Centert és a hozzá kapcsolódó munkaköröket ismerhették meg a látogatók, kiemelve a részmunkaidős lehetőségeket. Emellett a fióki ügyintézők utánpótlása volt a középpontban, olyan fiatalokat célozva, akik az OKJ-s képzések iránt érdeklődnek, így olyan állásokat keresnek majd a jövőben, melyekhez nem szükséges felsőfokú végzettség.  

Az OK Projekt szakképzett trénerei segítségével a fiatalokat jó hangulatú programokban során támogatták a jövőjükkel kapcsolatos tudatos döntésekben. A látogatók interaktív és játékos feladatokkal kerülhettek közelebb a pénzügyek alapjaihoz és hasznos ismereteket szerezhettek a karriertervezésről is. Ezek nem titkolt célja, hogy a gyerekek önmagukat is jobban megismerjék. Ráadásul az érdeklődők bankunk munkatársaitól önéletrajzi tanácsadást is kaphattak, és a lelkesebbek egy „valódi” állásinterjús helyzetben is kipróbálhatták magukat.

Természetesen standunknál a szórakozás sem maradt el: a játékos kedvűek többek között robotprogramozóként is kipróbálhatták magukat.