Így zajlott a „Valóra Váltó” futás  

Különleges váltó tagjaként futottak munkatársaink

Idén nyáron második alkalommal rendezik meg az Európai Olimpiai Bizottságok (EOC) által életre hívott olimpiai eseményt, az Európai játékokat ezúttal a fehéroroszországi Minszk városában. Az olimpiai hagyományokhoz hasonlóan a játékok előtt körbe futják Európát az eseményt jelképező lánggal. A fáklyafutás egyik állomása Budapest volt, ahová május 9-én érkezett meg a láng. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) gyémántfokozatú támogatójaként az OTP Bank is meghívást kapott a különleges eseményre.

A fáklyafutást a MOB egy különleges alkalommal kötötte össze: 124 éves fennállásuk alkalmából egy 124 fős váltófutást szerveztek „Valóra Váltó” néven. A futás célja az összefogás és a különleges közösségi élmény átélése volt.

A lángot a Hősök terétől a Kossuth térig eljuttató 124 fős váltó csapatba három munkatársunkat delegáltuk, Bondor Edina, Neuhauser Márk, és Piri Tamás futottak az OTP Bank színeiben.

Társadalmi szerepvállalásunk kiemelt területe az esélyteremtés, így örömmel ragadtuk meg ezt a lehetőséget is, hogy a nem mindennapi élményt megosszuk három fogyatékossággal élő embertársunkkal. A három kiválasztott kollégánk a Kézenfogva Alapítvány képviseletében érkezett két látássérült és egy kerekesszékes sportemberrel párokat alkotva teljesítette a jelképes távot.

A lángot vinni megtiszteltetés

 „Felemelő érzés volt hazánk olimpikonjaival, sportolóival, közéleti személyiségeivel és lelkes önkéntesekkel együtt részt venni ezen az egész várost átölelő eseményen, és végig hordozni az olimpiai lángot Budapest utcáin. Büszkén futottam a kamerák kereszttüzében egy kerekesszékes sportolóval párban az Akadémia épülete előtt. Egy életre emlékezetes marad”- nyilatkozott Neuhauser Márk, a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság munkatársa.

„Megtisztelő volt, hogy ennek a felejthetetlen élménynek a részese lehettem. Egy nagyon különleges esemény, ami az ember életében, ha egyszer is előfordul az már kész csoda. Jó érzés volt, hogy ezt az élményt egy látássérült embertársammal közösen élhettem át. Mind a ketten vittük a fáklyát pár méteren keresztül, örök emlék ez mind a kettőnknek. Köszönöm, hogy az OTP Bank a támogatásával ezt lehetővé tette számomra.” – mesélte Piri Tamás, az Elemző és Fejlesztő Osztály munkatársa.

A Kézenfogva Alapítványt képviselő látássérült sportember, Nagy Gyula így nyilatkozott az eseményről: „Nekem igazán jó élmény volt, bár szívesebben futottam volna hosszabb távot is, hiszen a lángot vinni megtiszteltetés. A futó partnerem rettentően készséges volt, amit ezúton is köszönök! Figyelmességben és hozzáállásban példaértékű. Köszönöm a remek lehetőséget!”