570 tányérnyi törődés 

Szeptember végén 140 önkéntes vett részt JótéKonyha központi önkéntes kezdeményezésünkön

Éppen egy éve, tavaly ősszel került sor a bank első központilag szervezett JótéKonyha önkéntes eseményére. Már az első alkalommal is nagy sikert aratott, így nem volt kérdés, hogy idén is folytatjuk: először áprilisban, majd szeptember végén szerveztük meg újra különleges jótékonysági rendezvényünket.

Jót adni jól

Felhívásunkra főleg Budapestről és Pest megyéből, valamint kisebb létszámban az Északkelet-Magyarországi régióból jelentkeztek önkéntes munkatársaink, akik családtagjaikkal és barátaikkal csatlakoztak az OTP Helyi Érték központi eseményhez. A JótéKonyhán a társaság fele lecsót készített a rászorulóknak, a többiek pedig az ételcsomagok és a logikai játékok készítésében, valamint a konzervek csomagolásában vették ki részüket.

A kezdeményezés megvalósításában ezúttal is a Magyar Élelmiszerbank Egyesület volt a segítségünkre. Ismét a szervezet székhelye volt a program bázisa: itt zajlott a főzés, a konzervek címkézése és a játékok elkészítése, festése.

Egyetlen napon, néhány óra alatt összesen 570 adag meleg étel készült, amiket a Myrai Vallási Közhasznú Egyesület szociális intézményeiben ellátott hajléktalanok részére juttattunk el. 

A szervezők mindig kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az ételeket kizárólag minőségi alapanyagokból, változatos és tápláló hozzávalókból készítsük, ügyelve arra is, hogy ne keletkezzen felesleg. Szintén fontos szempont a szervezésnél, hogy az ételadagokat közvetlenül a kedvezményezett szervezet kapja meg, méghozzá a lehető leggyorsabban. 

A főzés mellett a segítő kezek 53 ezer konzervet címkéztek fel: ami a rászorulóknak összesen 13 250 ételcsomagot jelent.

Hagyományainkhoz hűen a JótéKonyhán nem csupán azokat vártuk, akik tudnak és szeretnek főzni, hanem azokat is, akik barkácsolásban vagy festésben jeleskednek. Ők a nap során 70 gyermekjáték-készletet készítettek el, melyeket az Élelmiszerbank az Édes száj elnevezésű pályázata keretében hátrányos helyzetű gyermekeknek juttat el.

Köszönjük a lelkes önkéntesek munkáját! Folyt. köv….