Magyar sikerek az idei Budapest Judo Grand Prix versenyen 

Augusztus 10-12. között 86 ország 578 judósa lépett tatamira a Judo Grand Prix viadalon a magyar fővárosban. A hazai színeket 39 sportoló képviselte, akik közül a legeredményesebbeket az OTP Bank fejenként 1500 USD különdíjban részesítette. Az elismerést Karakas Hedvig, Ungvári Miklós és Tóth Krisztián nyerte el.

A judo ismét birtokba vette a legnagyobb magyarországi sportcsarnokot, a Papp László Budapest Sportarénát. A Nemzetközi Judo Szövetség a nagy érdeklődésre való tekintettel három helyett négy küzdőfelület kialakítását rendelte el a budapesti versenyre. Az olimpiai kvalifikációs sorozat magyarországi eseményén részvételi rekord született. A nevezők közt olimpiai és világbajnokok egész sorát találhattuk. 

Az OTP Bank a judósport egyik kiemelt támogatójaként már évek óta díjazza a verseny legjobbjait. 2014-ben az aranyérmes Csernoviczki Éva és az ezüstérmes Tóth Krisztián, 2015-ben az aranyérmes Ungvári Miklós és a bronzérmes Mészáros Anett, 2016-ban pedig az aranyérmes Tóth Krisztián és a bronzérmes Joó Abigél volt a legjobb hazai judós a megmérettetésen. 

A kiemelkedő magyar sikerek miatt, idén rendhagyó módon az OTP Bank 3 sportolót díjazott. Ebben az évben a férfiak körében különdíjat nyert az 90kg-os súlycsoportban aranyérmes Tóth Krisztián és a 73kg-os súlycsoportban aranyérmes Ungvári Miklós. A nőknél hazai színekben a legeredményesebbnek, az 57kg-os súlycsoportban bronzérmet szerzett Karakas Hedvig bizonyult.

A Grand Prix éremtáblázatán a Japánok mögött a magyar válogatott a dicsőséges második helyet szerezte meg, megelőzve a harmadiknak befutó Oroszországot. A hazai csapat összesítésben 2 arany- és 2 bronzéremmel zárta a hétvégét. Az IJF World Judo Tour következő állomása a kiemelt fontosságú bakui világbajnokság lesz, melyen sportolóink tovább küzdenek az olimpiai indulás jogáért. 

Gratulálunk a kiváló eredményekhez!