Miénk a legjobb jelentés 

Bankunk fenntarthatósági jelentése nyerte a Deloitte magyarországi GreenFROG díjat.

18. alkalommal hirdette meg a Deloitte Magyarország a Zöld Béka Díjat, mely a nem pénzügyi jelentések készítése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatok elismerésére szolgál. A zsűri idén bankunk fenntarthatósági jelentését ítélte a legjobbnak. 

A Deloitte Magyarország 2000-ben alapította a Zöld Béka Díjat, azzal a céllal, hogy fenntarthatósági beszámolóik alapján ismerjék el a vállalatok környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalását. A hazai díj jelentőségét tovább növeli, hogy az országos szinten legjobbnak talált jelentések automatikusan részt vesznek a regionális versenyen is.

Idén kilenc szakember vállalta, hogy a beérkezett pályázatokból kiválasztja a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő vállalatot. A zsűri döntése alapján pedig a győztes az idei évben bankunk jelentése lett.

Már másodszor nyertünk

„Az OTP Bank idei jelentése kapcsán a zsűri kiemelte, hogy a vállalat komplex tevékenysége átláthatóan és ésszerűen volt bemutatva jelentésében. A fókusz a vállalatcsoport hazai működésén volt, ugyanakkor pozitívumként jelenik meg, hogy az olvasó áttekintő képet kaphat a bank régiós működéséről és szerepvállalásáról is” - mondta Lukács Ákos, a Deloitte Fenntarthatósági és klímaváltozási üzletágának vezetője.

Bankunk mindig különös gondossággal és részletességgel készíti el jelentéseit, amit mi sem bizonyít jobban, hogy már nem először vehettük át ezt az elismerést. 

„Nagy öröm számunkra, hogy három év alatt immár második alkalommal nyerte el az OTP Bank a Zöld Béka Díjat. A fenntarthatóság mint cél, számunkra nem pusztán külső elvárás vagy kényszer, hanem belső elhivatottságból, az OTP Csoport alapszellemiségéből fakad. Bár a díjjal elsősorban a fenntarthatósági jelentésünket ismerik el, mi ezzel együtt úgy értékeljük, hogy egyben a területen alkotott stratégiánkat, az elvégzett munkát, az elért eredményeket is díjazták, hiszen a tényleges teljesítmény képeződik le az objektív szempontrendszer alapján elkészült jelentésben. Továbbra is tudatosan követjük stratégiánkat, hogy újabb eredményeket tudjunk elérni a fenntarthatóság területén is” – nyilatkozta a díj kapcsán Gáspár Bence, bankunk kommunikációs vezetője.

A díjjal is elismert fenntarthatósági jelentésünket ide kattintva olvashatja el.