Önkénteseink a JótéKonyhán főztek 

Százhúsz lelkes önkéntes részvételével eredményesen zárult az OTP Helyi Érték vállalati önkéntes program év végi központi eseménye, a JótéKonyha.

November 17-én, egy szombati napon százhúsz lelkes önkéntes OTP Bank munkatárs és családtagjaik gyűltek össze azzal a céllal, hogy 300 adag ételt készítsenek el azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen megvalósított program rendkívül sikeresen, elégedettséggel és jóleső érzéssel zárult. 

A vidám hangulatú, közös paprikáskrumpli-főzés és kókuszgolyó-készítés mellett a résztvevők az Élelmiszerbanknak felajánlott konzervek címkézésével és gyerekjátékok összeállításával is segíthettek. Utóbbi során sokan azzal is növelték az ajándékok értékét, hogy személyes üzenetet is írtak a fadominók és memóriajátékok mellé. A kezdeményezés hatékonyságát spontán ötletek is segítették, mint a kókuszgolyó-szépségverseny vagy a konzervpakolást megkönnyítő egyedi kreatív módszerek. 

Az Élelmiszerbank JótéKonyha szervezői a program és a főzés előkészítésénél a segítő szándékon túl számos fontos szempontra is ügyeltek. Az ételeket kizárólag minőségi alapanyagokból, változatos és tápláló hozzávalókból készítették, arra is figyelve, hogy ne keletkezzen felesleg. Szintén fontos tényező volt a szervezésnél, hogy az ételadagokat közvetlenül a kedvezményezett szervezet kapja meg a lehető leggyorsabban. 

Az OTP Helyi Érték csapata 35 000 konzervet címkézett fel, ami megközelítőleg 8 000 ételcsomagot jelent. A kellemes hangulatban telt közös főzés eredményeként 300 adag étel készült el, melyet a bank a Hajléktalanokért Közalapítványnak ajánlott fel. Az elkészült 30 gyerekjáték pedig az Élelmiszerbank karácsonyi Édes száj című pályázatának keretében került kiosztásra.