Összefogásban erősek vagyunk! 

Az OTP Bank nagyszabású adománygyűjtést szervezett

Az elmúlt év óriási kihívásokkal járt, ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy még ebben a nehéz helyzetben is összefogtunk, és – a hagyományainknak megfelelően – segítettünk a rászorulóknak. 

Nagyszabású adománygyűjtésünket a Humanitás Szociális Alapítvánnyal, az OTP Fáy András Alapítvánnyal és két mintaiskolájával, valamint a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal közösen szerveztük meg, hogy együtt szebbé tegyük az ünnepet több száz gyermek és rászoruló család számára.

Az adományok Nyíregyházán, Jászárokszálláson és Pécsett összesen 155 rászoruló családnak könnyítették és szépítették meg az ünnepi időszakot tartós élelmiszer-csomagokkal, valamint különböző játékokkal. Utóbbiak közül két óvodának is jutott, így a nyíregyházi Gyermekek Háza Déli Óvoda felsősimai telephelye, valamint a Nagykanizsai Központi Óvoda Attila Tagóvodájában is több játék és fejlesztő eszköz áll már a gyerekek rendelkezésére.

Továbbá, 300 nehéz sorsú gyermeknek juttattunk el ajándékcsomagokat a Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnáziumon és az Oltalom Karitatív Egyesületen és a Burattino Alapítványon keresztül.

A tartós élelmiszerek gyűjtésében az OTP Fáy András Alapítvány, illetve az alapítvány két mintaiskolájának – a BGSZC Budai Gimnázium és Szakgimnáziumnak, valamint a Jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolának – diákjai és tanárai mellett az OTP Bank dolgozói vettek részt. Az adománycsomagok tartalmát tovább gazdagították az OTP Bank munkatársai által, a Humanitás Szociális Alapítványon keresztül összegyűjtött pénzbeli adományokból beszerzett ajándékok. 

Külön öröm számunkra, hogy két középiskola diákjai is részt vettek a kezdeményezésben, mert így a fiatal generáció tagjai is megtapasztalhatták az önzetlen segítségnyújtás örömét. 

„A jó célért való összefogás, a közös készülődés, valamint az adományok átadásakor látható, az örömtől csillogó tekintetek élménye az, ami évről-évre megerősít minket abban, hogy érdemes folytatni ezt a hagyománnyá vált kezdeményezést” – mondta Giczi Imréné, a BGSZC Budai Gimnázium és Szakgimnázium igazgató-helyettese.

Nagyon köszönjük munkatársainknak, hogy csatlakoztak felhívásunkhoz, és támogatták a jótékonysági gyűjtést, amivel szebbé tettük a rászoruló családoknak és gyerekeknek ezt a nehéz időszakot!