Táncház Díj és Érem az élő népművészetért 

A Táncház Egyesülettel közösen díjaztuk a néphagyományok őrzőit

Az idei XL. Országos Táncháztalálkozó – a tavalyi évhez hasonlóan – országszerte több helyszínen zajlott egyszerre. A népi kultúra kedvelői Budapesten, Egerben, Gödöllőn, Halásztelken, Jászberényben, Kállón, Kiscsőszön, Mezőkövesden, Nagyecseden, Nován, Sátoraljaújhelyen, Szegeden, Veresegyházon, Veszprémben, Zalaegerszegen és a szlovákiai Alsóbodokon találkozhattak egymással a július 1–4. között megrendezett eseményen.

OTP Bank Táncház Díj

A hagyományoknak megfelelően a fesztivál során idén is átadtuk az OTP Bank Táncház Díjat. Ezzel azokat a hazai táncosokat, táncospárokat, zenészeket, énekeseket, zene- és táncpedagógusokat ismerjük el, akik azon dolgoznak, hogy az élő néphagyomány minél többek számára váljon elérhetővé. 2021 a Táncház Díj szempontjából a táncosok éve, hiszen a díjat és az elismeréssel járó 500 000 Ft-ot Strack Orsolya előadóművész, néptáncpedagógus, koreográfus kapta.

Táncház Érem

További öt kiváló szakembert díjaztunk a népi kultúra népszerűsítéséért végzett munkájukért Táncház Éremmel és az ezzel járó 100 000 Ft-tal. 

  • Fábri Géza, kobzos énekmondó előadóművész, népzenepedagógus 
  • Henics Tamás, fotográfus, népzenész, fesztiválszervező 
  • Kolompos, népzenei együttes 
  • Kubinyi Júlia, népdalénekes 
  • Nagy Zsolt, népi brácsás, népzenepedagógus 

A díjátadóra a Fonó Budai Zeneházban került sor. 

Gratulálunk a díjazottaknak és köszönjük a munkájukat!