Az OTP Bank 50 millió forintot ajánlott fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára 

Bankunk 2011 óta támogatja a Szeretetszolgálat „Játszva megelőzni” programját, mely 6 év alatt 725 „leghátrányosabb helyzetű” kistelepülésre jutott el közel 23 ezer gyerekhez.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az ország több száz pontján segíti a rászorulókat, a fogyatékossággal élő embereket, a gyermekükkel menedéket kérő anyákat, az időseket, a betegeket és az otthonukat veszített embereket. Alapelve, hogy segíteni csak jól szabad. 

A Szeretetszolgálat számos kistelepülésen dolgozik azért, hogy az ott élő gyerekeknek ne kelljen idő előtt felnőtté válniuk, és ne a nélkülözés élménye legyen a szüleiktől kapott örökségük. Ez napjaink talán legfontosabb missziója, mely 2011-ben az OTP Banktól kapott öt mozgó játszótérrel (kisbusz) indult útjára és helybe viszi a játékot kicsiknek és nagyoknak, mert hátrányos helyzetből induló gyermekek többsége nem képes ledolgozni a háttér okozta lemaradásokat. 

Magyarországon 5-800 olyan kistelepülés van, ahol a gyerekeknek nincs játszóterük. Az OTP Bank felelős bankként változtatni kíván ezen a helyzeten, és a rászoruló területeken élő gyermekek számára is biztosítani szeretné a játék örömét. 

Idén mintegy 178 millió forint gyűlt össze az OTP Bank 50 millió forintos felajánlásával együtt a közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági akciójában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára.