Az OTP Bank lett az Év Bankja 

Bankunk négy első helyezést ért el a Mastercard - Év Bankja versenyen.

Az OTP Bank lett a Mastercard - Év Bankja 2016 verseny fődíjasa. Bankunk nyerte el az idén először meghirdetett „Az év legrokonszenvesebb bankja” címet is, melyet a közönség szavazatai alapján adtak át az ünnepélyes díjátadón.

Idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Mastercard – Év Bankja versenyt, melyen kilenc kategóriában indulhattak a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok. Összesen 79 pályázat érkezett 13 pénzintézettől, köztük 10 videó.

Az idei kilenc kategóriából hét esetében neves szakemberekből álló zsűri jelölte ki a győztest az indulók közül, a korábbinál részletesebb értékelési rendszer és pontozási irányelvek figyelembevételével. Közel 60 zsűritag vett részt a pályázatok értékelésében, a következő kategóriákban: Az év bankja, Az év leginnovatívabb bankja, Az év lakossági számlacsomagja, Az év lakossági megtakarítási terméke, Az év lakossági hitelterméke, Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze és Az év társadalmilag felelős bankja. Emellett Az év bankára címre legméltóbb bankvezért – a hagyományokhoz híven – idén is maguk a bankárok választották meg, míg Az év legrokonszenvesebb bankja kategóriáról a közönség döntött, méghozzá a bankok vezetőinek videóüzenetei alapján.

A keddi ünnepélyes díjátadón az OTP Bank vehette át az idei Az év bankja címet, az idén először indított kategóriában pedig a közönségszavazatok alapján Az év legrokonszenvesebb bankja elismerést is magunkénak tudhatjuk. Emellett Az év társadalmilag felelős bankjacímet is kiérdemeltük. Az év bankára Kovács Antal lett, az OTP Jelzálogbank elnöke.

Ami az elismerés mögött van

„Az Év Bankja” 2016-ban az OTP Bank, mely hazánk piacvezető és a csoportagokkal együtt a régió egyik legstabilabb pénzintézete. Nemzetközi összehasonlításban is rendkívül erős a tőkehelyzete, valamint jelentős a likviditási tartaléka. Több területen is képes volt növelni piaci részesedését, az OTP Private Banking fennállása óta a legnagyobb növekedést érte el. Az OTP Bank legfontosabb ereje abban rejlik, hogy mintegy 70 éve stabil, kiszámítható, megbízható partnere az ügyfeleknek, mindenhol, mindenkor elérhető. Az ügyfelek megtartása érdekében folyamatosan korszerűsíti a termékkörét, fejlesztéseket hajt végre. Kelet-közép-európai viszonylatban is alacsonynak számító lemorzsolódási mutatóval rendelkezik. Az OTPdirekt szolgáltatásai folyamatosan bővülnek, a digitális megújulás főbb mérföldköve a Simple fejlesztése és a Kedvezményprogram bevezetése volt. Az OTP Bank akvizíciós lendülete is töretlen, az AXA Bank magyarországi üzletágának átvétele a közelmúltban zárult le.

„Az év bankára” címet idén Kovács Antal, az OTP Jelzálogbank igazgatóságának elnöke, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese nyerte el. Ezzel a díjjal a bankszakma saját körein belül ismeri el a kiemelkedő teljesítményt, hiszen a kategória győztesét a bankárok maguk közül választják ki.

„Az év társadalmilag felelős bankja” kategóriában szintén első díjat nyert az OTP Bank, a Magnet Bankkal megosztva, ebben a kategóriában ugyanis két első helyezettet hirdettek. Az OTP Csoport tavaly rekordösszegű támogatást, nem kevesebb mint 2,5 milliárd forintot fordított adományozásra, melynek több mint 80%-a az OTP Bankhoz köthető. A támogatásokat a bank saját hosszú távú vállalati felelősségvállalási (CSR) stratégiájában meghatározott célokra fordítja: saját alapítványain keresztül járul hozzá a hazai kultúra (Prima Primissima), az esélyteremtés (Humanitás Szociális Alapítvány) és az oktatás (OTP Fáy András Alapítvány) fejlesztéséhez.

„Az év legrokonszenvesebb bankja” kategóriáról a közönség döntött, méghozzá a bankok vezetőinek videóüzenetei alapján. A verseny honlapján megjelent videókra több mint tízezer szavazat érkezett, és ebben az új kategóriában is az OTP Bank lett az első.Büszkék vagyunk a közös sikerekre, amiért köszönettel tartozunk munkatársainknak, akik nap mint azon dolgoznak, hogy mind jobb szolgáltatásokat nyújtsunk; és ügyfeleinknek, akik megtisztelnek bizalmukkal és nem utolsó sorban mindazoknak, akik ránk szavaztak.

További információk és rangsorÚj lapon nyíló tartalom.