Díjlovas és Lovasterápiás Verseny 

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2016. szeptember 23-25. között, immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét.
A rendezvény fő támogatója az OTP Bank.

Helyszín: NGYSZ Lovasterápiás és Oktató Központja

2151 Fót, Vörösmarty tér 2.A verseny időpontja: 2016. szeptember 23-25. (péntek-vasárnap)

Az előző évekhez hasonlóan idén is nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovas Verseny, melyre várhatóan 100-120 lóval neveznek hazai és külföldi lovasok. 

A háromnapos Díjlovas Verseny résztvevői nehéz, közép és könnyű osztályú díjlovas kategóriában mérhetik össze a tudásukat. 

A Lovasterápiás Verseny idén is háromnapos lesz. A hiperaktív, tanulásban, illetve értelmileg akadályozott gyerekek a hagyományokhoz híven önálló lovaglás keretében ügyességi pályán lovagolnak, illetve díjlovas programot mutatnak be lépésben és ügetésben. A Jámbor Vilmos Emlékversenyen csapatok versenyeznek egymással vezetett lovon, a gyerekeknek játékos feladatokat kell lóháton megoldaniuk. A gyógypedagógiai lovastorna versenyszámra hiperaktív, tanulásban akadályozott, illetve értelmileg akadályozott gyermekek nevezhetnek három életkori kategóriában. A Mádl Ferenc Emlékversenyen a versenyzők bármilyen mesét, történetet előadhatnak, melyben a lovason kívül a ló is fontos szerepet kap. A látássérült gyermekek számára külön versenyszámokat hirdetnek meg: ügyességi feladatokat vezetett lovon és gyógypedagógiai lovastornát kezdő és haladó lovasok számára. Az idei versenyen is megrendezik az egészséges és sérült lovasok közös, játékos versenyszámát, mely a korábbi években is nagy érdeklődésre tartott számot. 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak ingyenes rendezvényükön.Bővebb információ a www.lovasterapia.huÚj lapon nyíló tartalom.oldalon található.