Egy nagy zsák szeretet 

Karácsonyi adomány 150 családnak  

150 hátrányos helyzetű család jutott tartós élelmiszerhez és játékokhoz bankunk, a Humanitás Szociális Alapítvány, az OTP Fáy András Alapítvány, illetve az alapítvány két Mintaiskolájának diákjai és tanárai összefogásának köszönhetően.

A karácsony sok család számára nem csak anyagilag megterhelő, hanem egyfajta lelki terhet is jelent, hiszen ekkor szembesülnek legjobban azzal, hogy bármennyire igyekeznek is, nincs módjuk megadni gyermekeik számára az ünnep élményét. Nem jut különleges vacsora az asztalra és játék sem a karácsonyfa alá. 

Valódi segítség

Nehézsorsú, rászoruló családoknak jelentett segítséget az a karácsonyi adomány, ahol a tartós élelmiszer mellett játékok, könyvek is kerültek a számukra összekészített hatalmas zsákokba. 

Az OTP Bank, az OTP Fáy András Alapítvány, a Humanitás Szociális Alapítvány, a Budai Középiskola, valamint a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium diákjai és tanárai által gyűjtött adományokkal: december 18-án 60 jászárokszállási, 19-én 31 kecskeméti és 20-án 59 nyíregyházi családnak szereztek örömet. Nézd meg az erről készült kisfilmet: 

Idén csatlakozott az akcióhoz a Dél-alföldi Régió, akik a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ látókörében levő, a környéken élő rászoruló családokra hívták fel a figyelmünket. Segítségükkel biztosan olyan helyre jutottak el az adományok, ahol valódi értéket jelentettek. 

Ajándék mindenkinek

Ebben az évben három óvodába is jutott az adományból, ahol a gyerekek éneke, verselése és boldogan csillogó tekintete volt a köszönet. 

Egy jó célért való összefogás, a közös készülődés, a gyűjtés alatt érzett öröm, az érzékelhető szeretet, az örömtől csillogó tekintetek élménye az, ami évről-évre megerősíti a segítőket abban, hogy érdemes folytatni a 6 éve megkezdett munkát.