Élménynap a KézenFogva Alapítvánnyal 

Óriás, élő flipperjáték és élménynap a Margitszigeten.

Ép és sérült gyerekek bevonásával élménynapot és óriás, élő flipperjátékot szervezett a KézenFogva Alapítvány május 12-én a Margitszigeten. Az eseményt bankunk is támogatta.

Színes és vidám programokkal várta a gyerekeket idén is a KézenFogva Alapítvány. A margitszigeti rendezvényen sok-sok sátorban várták a kicsiket különböző játékokkal, játékos ismeretterjesztéssel, amelynek során bepillantást nyerhettek a fogyatékkal élő emberek világába. 

A Kézenfogva Alapítvány 23 éve próbálja felhívni a figyelmet a fogyatékos emberek életére. Ennek elengedhetetlen részének tekintik az olyan programok szervezését, ahol a sérült és az ép gyerekek találkozhatnak, együtt játszhatnak. Idén óriás, élő flipperjátékkal készültek. Sokszor hangzik el a mondat: a fogyatékos emberek kiszolgáltatottak, a fogyatékos gyermeket nevelő családok nem tudják, hogy kitől kérhetnének segítséget. A flipperjátékban ezt a kiszolgáltatottságot szerették volna megidézni és kézzelfoghatóvá tenni. 

A megnyitón beszédet mondott a KézenFogva Alapítvány ügyvezetője, Pordán Ákos és Bocskai István, az OTP Bank Társadalmi Kapcsolatok és Belső Kommunikációs vezetője. „Nem a képességeink tesznek minket fogyatékossá, hanem az tehet azzá, ahogy a társadalom kezel minket” – mondta beszédében Tapolczai Gergely országgyűlési képviselő, aki maga is hallássérült, így beszédét is jelnyelvi tolmács közvetítette. A Fogadd el, fogadj el! rendezvénysorozat fővédnöke, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége. 

A gyerekeket a sok kisebb sátor mellett kincskereső kalózjáték és óriás puzzle várta a Fogadd el, fogadj el! kamionnál, amely során a gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg az egyes fogyatékossági típusokkal. Kerekesszékes akadálypálya és kerekesszékes gyorsulási verseny, érzékébresztő labirintus, vakpingpong is szerepelt a programban, de a gyerekek a segítő kutyákkal is megismerkedhettek a vidám nap keretében, ahol a jó hangulatot a fiatalok kedvenc zenéivel teremtették meg.