Idén is átadjuk az OTP Bank Táncház Díjat 

A felterjesztéseket április 10-ig várják a szervezők.

A Táncház Egyesület és az OTP Bank azzal a céllal hozta létre a díjat, hogy ezzel is elismerje azoknak a zenészeknek, pedagógusoknak a munkáját, akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy az élő néphagyomány mind szélesebb tábor számára váljon elérhetővé.

Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalási tevékenységében kiemelt figyelmet fordít arra, hogy elősegítse a közösségi értékek, a hagyományok, valamint a nemzeti értékek ápolását és megóvását, ezért évek óta fő támogatója azOrszágos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárnak, amely minden generációhoz szórakoztatva juttatja el fontos nemzeti kulturális értékeinket évente két napon át.

A Táncháztalálkozó remek alkalmat kínál a népművészettel való megismerkedésre, akkor is, ha még nem volt lehetőségünk találkozni élőben a népzene és a néptánc magával ragadó élményével. 

A Táncház Egyesület és az OTP Bank 2012-ben azzal a céllal hozta létre az OTP Bank Táncház Díjat, hogy ezzel is elismerje azoknak a zenészeknek, énekeseknek, zene- és táncpedagósusoknak a munkáját, akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy az élő néphagyomány mind szélesebb tábor számára váljon elérhetővé.

A díjjal minden évben olyan népzenészek vagy néptáncosok munkáját ismerik el, akik aktív előadóművészként, oktatóként, gyűjtőként tevékenykednek, akik a táncházmozgalom kiemelkedő személyiségei vagy együttesei. Az eddigi díjazottak: Busai Norbert (2012), Kovács Norbert „Cimbi” (2013), Draskóczy Lídia (2014), Hahn-Kakas István (2015) és a Tázló együttes (2016). 

2017 az OTP Bank Táncház Díj szempontjából a táncosok éve.

Az OTP Bank jóvoltából az elismerés pénzösszegét 500 000 forintban, a lehetséges jelöltek életkorának alsó határát 30 évben állapították meg. 2017-ben olyan Magyarországon élő egyéneket, párosokat és együtteseket lehet az OTP Bank Táncház Díjra jelölni, akiknek aktív szakmai tevékenysége a táncházmozgalomhoz kötődik. 

Az alapítók által delegált kuratóriumhoz magánszemély, szervezet és intézmény terjeszthet fel jelölteket egy online módon kitölthetőÚj lapon nyíló tartalom., az adatkezelés szabályainak megfelelő űrlapon.

Jelölni április 10-én éjfélig lehet. A kuratórium 2017. április 17-én teszi közzé döntését, amelyben kizárólag az „OTP Bank Táncház Díj 2017” díjazottját nevezi meg. Az ünnepélyes díjátadásra a XXXVI. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár szombat esti gáláján, 2017. április 22-én, a Sportaréna nagyszínpadán kerül sor.

Ha kérdése merülne fel a jelöléssel kapcsolatban, az 1/214-3521 telefonszámon vagy a tanchaz@mail.datanet.hu e-mail címen is szívesen segítenek!