Idén is az OTP Bank az Év Bankja! 

Az OTP Bank lett a Mastercard – év bankja 2018 verseny fődíjasa. Bankunk nyerte el „Az év leginnovatívabb bankja” címet is, valamint nekünk ítélték az idén először meghirdetett „Az év akadálymentes banki innovációja” elismerést.

A Mastercard – év bankja versenyben 10 kategóriában indulhattak a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok. A hangsúly minden évben a lakossági szolgáltatásokon van, ezen belül is az ügyfélbarát, innovatív megoldások elismerése a fő a cél. Összesen 71 pályázat érkezett 12 pénzintézettől, amelyeket egy előre meghatározott szempontrendszer alapján 9 különálló szakzsűri összesen 68 szakértője értékelt. 

„Az év bankja” elismerést a tavalyi év után idén is az OTP Bank vehette át. A fődíj pontozásakor a zsűri figyelembe vette a többi kategóriákban nyújtott teljesítményt is, így a legrangosabb cím nem csupán az üzleti eredményt tükrözi, hanem átfogó képet ad a hazai bankszektor legjobbjairól. 

Bankunk kapta az első helyezettnek járó oklevelet „Az év leginnovatívabb bankja” kategóriában is. A mobilfizetést támogató Simple applikációnkat már több mint 570 ezren töltötték le. Emellett minden bankfiókban elérhető és már 1,1 millió ügyfél használja az OTP Bank digitális aláírópadját is. A SmartBank mobilbanki alkalmazást pedig biometrikus azonosítással, a gyakori tranzakciók kezelésével és átutalási sablonnal bővítettük ki. 

„Az év akadálymentes banki innovációja” kategóriát idén először hirdette meg a Mastercard. Az elismerést bankunk azzal érdemelte ki, hogy digitális felületét és bankfiókjait is folyamatosan akadálymentesíti. Idén a vakok számára is biztonságosan használható, beszélő bankjegykiadó-automatákkal, hallássérültek ügyintézését segítő videó-tolmácsszolgáltatással és érzékenyített ügyfélhívó rendszerrel szereltünk föl több száz fiókunkat országszerte. 

Bankunk további három kategóriában – „Az év lakossági számlacsomagja”, „Az év lakossági hitelterméke” és „Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze” – a 2. helyet szerezte meg. 

Örülünk az elismerésnek, büszkék vagyunk munkatársainkra és köszönjük ügyfeleink bizalmát.