Idén is az utcán hever a szerencse Veszprémben 

Idén újra vár az OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztivál. 

Július 19-én ismét hangjegyek röpködnek Veszprém légterében, hiszen indul a hazai fesztiválpaletta egyik legkedvesebb eseménye, az OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztivál, azaz a VUF.

Veszprém minden nyáron pár napra az egyik legizgalmasabb fesztiválvárossá alakul át. Idén sem lesz ez másképp, hiszen július 19. és 22. között ismét hajnalig tartó örömzenélés vár ránk az OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztiválon. Az utcazenészeken kívül ismert előadók is koncertet adnak, így bőséggel válogathat mindenki a színvonalas fúziók és „egy szál gitáros” produkciók között.  

A közönségnek idén is nagyon fontos szerepe van, hiszen a bankunk által felajánlott díj felét azaz 500 000 forintot az ő véleményük alapján ítélik oda a legnépszerűbb előadónak. Július 19-től indul a közönségszavazás bankunk Facebook-oldalán, ahol a legtöbb szavazatot elnyerő produkció részesül a közönségdíjban. Érdemes voksolni, mert az első 200 érvényes szavazatot leadó az Óváros téren felállított Óriáskerékre nyer belépőt. 

A fesztivál közönsége mellett szakmai zsűri is értékeli az előadókat és szintén 500.000 forint összegű díjjal jutalmazza az általa kiválasztott utcazenészt vagy csapatot. A zsűriben most is ott van egy nemzetközi szaktekintély, az olasz Ferrara Buskers Festival programigazgatója, Stefano Bottoni, továbbá ismét zsűritagunk lesz Horváth Gergely, akit a Petőfi rádió műsorvezetőjeként ismert meg az ország, mellette pedig ugyancsak döntnök lesz Petruska András is, aki 2009-ben a szakmai zsűri győztese volt. „Azóta is mindig szívesen visszatérek, figyelemmel kísérem a versenyzőket, így szívesen vállaltam idén a zsűrizést” – mondja az énekes. Végül, de nem utolsó sorban természetesen a zsűriben részt vesz Muraközy Péter, a VUF megálmodója is. 

Nagy ugródeszka lehet ez a fesztivál a hazai popzenei élet szereplőinek, hiszen tavaly például a Lóci játszik nyert Veszprémben, akik idén már a Nagy-Szín-Pad!tehetségmutató nyerteseként a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadán lépnek föl. „Persze nem lehet ilyen szoros összefüggést vonni, de az is igaz, hogy például Petruska pályafutása is az Utcazene Fesztiválon indult, majd a 2016-os Dal felfedezettje lett, most pedig már nálunk a zsűri tagja” – teszi hozzá némi mosollyal arcán Muraközy Péter, az OTP Bank Utcazene Fesztivál főszervezője.

Idei újdonságunk egy selfie színpad. Az ott készült és #otpvuf2017 hashtaggel az Instagram oldalatokra feltöltött fotókkal értékes nyereményekkel lehettek gazdagabbak. Persze a hagyományokhoz híven idén is kitelepül az Óváros térre az OK Oktatási Központ, melynek munkatársai számtalan játékos pénzügyi feladattal készülnek: most is érdemes játszani, ugyanis aki jól teljesít, egy fesztiválkalappal a fején bulizhat tovább a forgatagban.

A fesztivál ingyenes, a jó hangulat pedig garantált. Látogass el Veszprémbe idén is! A rendezvény teljes programja itt olvashatóÚj lapon nyíló tartalom..