Idén is vár a Városligeti Gyermeknap 

Vidám programok idén is a hagyományos fővárosi rendezvényen.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében a kétnapos rendezvényen összesen 39 helyszínen várják a kicsiket, nagyokat, családokat egy napsütötte, vidám hétvégére.
A helyszín ismét a Városliget, az időpont pedig május 28-29-e.

Idén huszonhatodik alkalommal invitálja a gyerekeket és szüleiket a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és Budapest Főváros Önkormányzata, közös, kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényére a budapesti Városligetbe. Az 1990 óta évente megrendezett programra idén május 28-29-én kerül sor. A már hagyományos, és a szervezők legnagyobb örömére igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.Az OTP Bank már 22 éve a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat főtámogatója, így számos jótékonysági program megvalósulásához nyújtott és nyújt továbbra is segítséget. 

A kétnapos rendezvényen 39 helyszínen, 3 színpadon népszerű művészek, zenészek és egyéb közreműködők várják az érdeklődőket, változatos, minden korosztályt megszólító programokkal. Az OTP Bank Kalandparkban az OTP Fáy András Alapítvány OK Központjának trénerei interaktív pénzügyi játékokkal, érdekes fejtörőkkel és nyereményekkel várják a gyerekeket. Idén ismét ott lesz a Városligetben a Mercedes-Benz Hungária Kft. MobileKids programjával, amely játékos formában szeretné felhívni a 4-10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire. A MobileKids sátorban KRESZ-teszttel, a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos játékokkal és egyedi kézműves foglalkozással várják a gyerekeket.

A Gyermekmentő már május 28-án, szombaton színpadi műsorokkal várja a Ligetbe látogatókat. Saját gyermekszínpadán, a Kis Napozóréten Gubás Gabi, az Aranyszamár Színház és a Réparetekmogyoró Társulat lép fel. Emellett a gyerekek láthatnak katonazenekart, mazsorett bemutatót, interaktív lufihajtogató bohóc show-t, a New Dance World és az Angel Dance tánccsoportokat, valamint a BlinkyBall Kid-Ball csoport bemutatóját. 

A Nagykövetségek Színpadánál (Napozórét) zenés, táncos bemutatók teszik még színesebbé a vasárnapot. Ezen kívül a gyerekek megnézhetik a Sárkánykard Egyesület bemutatóját, valamint azerbajdzsáni népviselet-bemutatót. Az Országgyűlés gyermeknapi sátraiban és a sátrak előtt rajz- és színezőverseny, országházi kirakós játék, paravánfotózás, kvízkérdések az Országgyűlésről és az Országházról, valamint egyéb érdekességekről, az Országházat ábrázoló képeslap kiszínezése és postázási lehetősége, ügyességi játékok várnak minden érdeklődőt. 

A Gyermekmentő szeretné, ha minél több gyerek megismerné a kutyák szokásait, feladatait és a kutyatartás szabályait, ezért hívta meg a Gyömrői Árvácskák Állatotthon képviselőit is a hétvégére. A Biztonságos Internet Sátor immár nyolcadik éve fogadja az érdeklődőket a biztonságosabb internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, hasznos tanácsokkal. 

Találkozzunk idén is a Városligetben, május 28-29-én!