Játékkal segít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 

Az OTP Bank tavaly is támogatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot.

Bankunk 2015-ben 25 millió forinttal támogatta az egyesületet, melynek segítségével elsősorban a hátrányos helyzetű térségben támogatták a rászoruló gyerekeket.

Az OTP Bank a 2015-ös évben összesen 25 millió forinttal támogatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot. Az egyesület elsődleges célja ebben az évben is az volt, hogy az ország hátrányos helyzetű térségeiben segítsen. A támogatásnak köszönhetően egyre több helyre juthat el a Játszva megelőzni és a Jelenlét program módszertana.

Az egyesület Jelenlét programjának egyik legfontosabb elemei a közösségi terek, amelyek kiemelt célja a Játszva megelőzni program megvalósítása, a helyi közösség fejlesztése, elsősorban a gyerekekre koncentrálva – minél korábbi életszakaszban. A támogatásból az egyesület országszerte több közösségi tér működési költségeit és eszközigényét is tudta fedezni.

A Mobil játszótér program keretein belül 2015-ben közel 8000 gyermeket ajándékoztak meg a játék örömével, a 15 telepített játszótér segítségével már az ország szinte összes régiójába eljuttatták a Játszva megelőzniprogram értékrendjét, módszertanát. Ezzel a programmal a játék élményén és örömén túl olyan változást tudnak eléri, amely esélyt ad a gyerekeknek, s hitet a szülőknek egy egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb jövőre.

A Szolgálat játszóbuszai évről évre fokozott megterhelésnek vannak kitéve, ezért a támogatásból ezek karbantartási költségeit szintén tudták finanszírozni. Az elmúlt években a játékos programok során egyre több esetben volt szükség arra, hogy étkezést is biztosítsanak a kicsiknek, sőt, akár szüleiknek is. A Játszva megelőzni program keretében több közösségi rendezvényt is szerveztek művelődési házakban, szolgáltató terekben. Ezek célja a szórakozáson, s a közösségépítésen túl az, hogy tudásukat és tapasztalataikat átadják a helyi szakembereknek, anyukáknak, apukáknak, hiszen a játék a legfontosabb fejlesztő eszköz egy gyerek életében.

Sok éves tapasztalat, hogy a játékon kívül a zene és a sport az a szabadidős tevékenység, amellyel bevonható és megfogható a legnehezebben elérhető korosztály, a kamaszok is. Az egyesület 2015-ben kiemelt figyelmet fordított arra, hogy programjaik keretében minél több helyszínre eljuthasson valamilyen játékos sportfoglalkozás. Ehhez szükséges volt olyan edzők felkutatása és a programba való bevonása, akik szintén osztják a szervezet elveit, céljait. Mivel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az ország több régiójában működik, ezért szükségessé vált országos szakértők (pl. közösségfejlesztő, egészségügyi, mentálhigiénés szakember) foglalkoztatása. A közös munka hatékonyságának növelése érdekében az egyesület a támogatás keretéből biztosítani tudta az ő utazási költségeiket is.