Kampányt az öngondoskodásért 

Dukai Reginát, Ganxsta Zolee-t és Preisinger Sándort elvittük az OK Oktatási Központba, hogy tanuljanak a pénzügyi tudatosságról.

Az OTP Öngondoskodási Index legfrissebb kutatásának eredményei arról tanúskodnak, hogy megtört a lendület az öngondoskodási kedv terén. A felnőtt lakosság pénzügyi ismeretei tovább romlottak és jelentős részüknek a legalapvetőbb pénzügyi-matematikai kérdések értelmezése is gondot okoz. Emellett nagy részüknél hiányzik a tudatos gondolkodás és tervezés, ha a pénzügyekről van szó. Az emberek inkább a hétköznapi célokkal foglalkoznak, és kevéssé tekintenek a jövőbe. Nem terveznek, és nem érzik magukénak a pénzügyi témát. Az idén mért 36 pont megegyezik a 2011-es értékkel, amikor az OTP Bank először készített felmérést a témában. Többek között ezért is készítettük el, „Magamra számítok” címmel ezt a különleges kisfilmet a népszerű 444.hu portállal karöltve. Három ismert ember bevonásával kívánjuk felhívni a figyelmet az öngondoskodás és a pénzügyi tudatosság fontosságára. 

A videóból kiderült, Dukai Regina nagyon is tudatosan és okosan kezeli pénzügyeit, hiszen ezt „hozta otthonról”. De nem mindenki van ezzel így: Ganxsta Zolee két kézzel szórja a megkeresett pénzt, és nem tervez hosszú távra. Preisinger Sándor már jóval óvatosabb, és sokat matekozik, ha a pénzről van szó. Róla talán kevesen tudják, hogy - amellett hogy többszörös magyar bajnok és volt gólkirály - matematika-testnevelés szakos tanárként is dolgozott. 

A kisfilmből kiderül, hogy még az ismert emberek sem mindig magabiztosak a pénz kezelésében és nem feltétlenül jut eszükbe az öngondoskodás. Ezért is vettek részt szereplőink az OK Oktatási Központ élményalapú tréningjén, ami – mint az a kisfilmből ki is derült – rendkívül hasznosnak bizonyult számukra. 

Bankunk küldetésének tekinti a pénzügyi kultúra fejlesztését. Fontosnak tartjuk, hogy mindenki önmaga legfőbb támasza legyen, ha az anyagi biztonságról van szó, és ehhez igyekszünk megadni a lehető legtöbb segítséget. Célunk ezzel a kampánnyal az, hogy az ő személyes történeteiken és élményeiken keresztül elgondolkodtassuk az embereket, hogy ők miként gazdálkodnak és terveznek, s hogy ráébresszünk mindenkit: az öngondoskodás és a pénzügyek tudatos kezelése már rövidtávon is megtérül.