Kuckó a kicsiknek 

Új életre keltek bankfiókjaink játszósarkainak használt, de jó állapotú babzsákfoteljei és asztalkái. Egy kis felújítást követően mostantól nehéz anyagi helyzetben lévő óvodák mesekuckóit teszik kényelmesebbé és vidámabbá.

Ugye neked is mosolyt csalnak az arcodra a fióki tereinkben létrehozott játszósarkok? Családos ügyfeleink örömmel fogadták ezt a kis figyelmességet, a kicsik pedig boldogan veszik használatba a nekik kialakított kis teret, amíg szüleik pénzügyeiket intézik a pultoknál.  

A fióki játszósarkok nemrég megújultak, a babzsákfoteleket és asztalokat lecseréltük. Sok közülük azonban volt annyira jó állapotban, hogy egy kis felújítás után továbbajándékozható legyen. Ezért úgy döntöttünk, hogy a rendbe hozott babzsákokat anyagi gondokkal küszködő, hátrányos helyzetű gyermekeket fogadó óvodáknak adományozzuk. 

Az akcióhoz segítségül hívtuk a Humanitás Alapítványt és közösen pályázatot írtunk ki annak érdekében, hogy a 223 fotel, 134 puff és 145 asztalka a lehető legjobb helyre kerülhessen. 

Végül összesen 17 intézményben örülhetnek a bútoroknak.  

A megajándékozott óvodák kis lakói és gondozóik egyaránt lelkesen fogadták az adományokat. A kiszállítást követő hetekben sorra kaptuk a köszönőleveleket és a fotókat, amelyek mindegyikén az látszik, hogy a kicsik nagy örömmel vették birtokba az új mesekuckókat. 

Idézet az egyik levélből: „Jóvoltukból óvodánk kényelmes, színes kuckóvá alakult. Köszönetünket szeretnénk tolmácsolni. Aminek különösen örülünk, hogy mesekuckóink már nem az ürességtől konganak, hanem a mesekönyvek, képeskönyvek nézegetése újra vonzó tevékenység lett, főleg ilyen kényelmes kuckókban és nem tornapadon. További sikeres működést kívánunk a Nógrádszakáli Játék Óvoda nevében!”