Megjelent az OTP Csoport Fenntarthatósági jelentése 

Milyen kihívásokkal nézünk szembe és ezekre milyen válaszaink vannak? Hogyan kezeljük a kockázatokat? Milyen értékeket vallunk? Hogyan veszünk részt a gazdaság, közvetlen környezetünk és a társadalom életében?

Jelentésünk adatokon alapul, ugyanakkor igyekszünk az olvasó számára érdekes és átlátható formában bemutatni, hogy mindeközben a jelentéstétel követelményeinek és műfajának eleget is tegyünk. 

Az OTP Bank 2007-ben a bankszektorban az elsők között adott ki vállalati felelősségvállalási jelentést. 10 éve minden évben értékeljük és bemutatjuk fenntarthatósági teljesítményünket, munkatársaink, a befektetők, az elemzők, üzleti partnereink, ügyfeleink, beszállítóink és a civil szervezetek számára. 

A jelentések kezdetektől fogva szigorú nemzetközi szabályoknak eleget téve készülnek.  Az átláthatóság és nemzetközi szintű összehasonlíthatóság érdekében a Global Reporting Initiative (GRI – Globális Jelentéskészítési Kezdeményezés) irányelveit alkalmazzuk.  2017-ben kiadott Fenntarthatósági jelentésünk már a legújabb szabvány, a G4 standard számolunk be a vállalatcsoport működéséről, tevékenységéről, eredményeiről különös tekintettel arra, ami valóban lényeges és számít.

A hitelesség érdekében a jelentést független, harmadik féllel tanúsíttatjuk, az erről szóló minősítés minden jelentésben megtalálható. A GRI kritériumoknak való megfelelés független vizsgálatát és tanúsítását a Deloitte végezi az ISAE 3000 nemzetközi standard alapján. 

Fontosnak tartjuk, hogy fejlődjünk működésünk valamennyi területén, ezért köszönettel fogadunk visszajelzést a témában a csr@otpbank.hu email címen.

Jelentéseiket 2007-ig visszamenően elérhetővé tesszük oldalunkon.