Megújult a Gyermekszív Központ 

Bankunk segítségével családbaráttá vált az Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja.

A támogatásnak köszönhetően a szülők szívbeteg gyermekeik mellett tölthetik a gyógykezelés és lábadozás testi és lelki megpróbáltatást jelentő heteit.​

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központban évente 500 gyermek esik át szívműtéten és közel 400 szívkatéteres beavatkozáson. A kis betegek az ország egész területéről érkeznek, gyógykezelésük műtét esetén akár több hetet is igénybe vesz. Az Intézet Gyermekszív Központjának munkatársai a szűkös források ellenére eddig is mindent elkövettek azért, hogy a szülők a gyógykezelések ideje alatt is gyermekeik mellett maradhassanak. A megfelelő körülmények biztosítására azonban eddig nem volt lehetőségük.

„A kórházba kerülés, főleg egy szívműtét hatalmas megrázkódtatás a gyermekeknek, ilyenkor még inkább szükségük van szüleik közelségére, támogatására, hogy legalább az elszakadás lelki terheit ne kelljen elviselniük. Ilyen és néhány hasonló esetben, ha lehetőség van rá, az OTP Bank megpróbál segíteni." – mondta az osztály átadásakor Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

„Megtiszteltetés számukra, hogy az ország legnagyobb pénzintézete figyelemmel kíséri működésünket és komoly segítséget nyújt tevékenységünk magasabb színvonalra való emeléséhez." – hangsúlyozta Dr. Ofner Péter, az Intézet főigazgatója.

A kórházi tartózkodás időszaka alatt az országos ellátást nyújtó, negyvenágyas Gyermekszív Központban eddig összesen 12 édesanya számára tudott elhelyezést biztosítani az intézet területén található anyaszálló. Azoknál a családoknál, ahol az édesanyák férőhely hiányában nem tudtak élni ezzel a lehetőséggel és rokonok segítségére sem számíthattak, csak egy szállodai szoba vagy egy lakás bérlése maradt megoldásként. Ezeket piaci áron vették igénybe a gyógykezelés idejére, ami sok család számára vállalhatatlan terhet jelentett.

Az OTP Bank 21 millió forintos támogatásával a Gyermekszív Központ épületének eddig használaton kívüli szintje alakult át, emellett pedig korszerűsítették a már korábban működő osztályt is. A fejlesztésnek köszönhetően megoldódott a kórház régóta fennálló férőhely-problémája. A csecsemő- és kisdedkórtermekbe a szülők részére fotelágyak és televíziók kerültek, mindkét szinten fürdőszobákat és étkezőket alakítottak ki – mindezt úgy, hogy nem csökkent az intézet betegellátó kapacitása. A megújult és kibővített osztályt az átadást követően már birtokukba is vették a gyermekek és szüleik.