Mindenki Karácsonya 

Idén is 300 kisgyerek ünnepét sikerült megszépítenünk.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és támogató partnerei, köztük az OTP Bank, idén is 300 nélkülöző kisgyermeknek varázsolt valódi karácsonyt. A rendezvényen átadtuk a kollegáktól beérkezett könyveket is.

December 13-án a WestEnd Bevásárlóközpont Cinema City mozijának egyik termében 300 hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermeknek rendezett karácsonyi ünnepséget a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és támogató partnerei, Budapest Főváros Önkormányzata és a házigazda WestEnd City Center. A karácsonyfa alól természetesen az ajándékok sem hiányozhattak! 

A Szolgálat és támogatói hátrányos helyzetű, sérült, valamint családsegítő szolgálatok által kiválasztott budapesti és Pest megyei intézményekből érkező gyermekek számára teszik szebbé az ünnepet minden évben. Legtöbbjük csak ezen az egy délutánon tapasztalhatja meg a karácsony melegségét, meghittségét és csak itt kap karácsonyi ajándékokat. 

A várakozással teli gyermekeket különleges karácsonyi programmal várták a szervezők a Budapesti Operettszínház sztárjaival és a Mikulással közösen. 

Az Operettszínház sztárjai évről-évre ingyen vállalják a fellépést és gondoskodnak a vidám hangulatról. Kerényi Miklós Máté, Kardffy Aisha, Lévai Enikő, Simon Panna és Horváth Dániel ismert musicalekből énekeltek részleteket, közben pedig dolgoztak az arcfestők is: ecsetjük nyomán a gyerekek mese- és rajzfilmhősökké változhattak. A karácsonyi csomagokat a Gyermekmentő Szolgálat legnagyobb és legrégebbi támogatója, az OTP Bank, továbbá a WestEnd City Center töltötték meg meglepetésekkel. 

Idén bankunk különleges ajándékkal készült az eseményen részt vevő gyerekeknek: a munkatársaink által felajánlott és személyes üzeneteikkel ellátott gyerekkönyvekkel az olvasás élményét szerettük volna a kicsiknek ajándékozni. Az akcióhoz – melyben 898 könyv gyűlt össze – ismert emberek is csatlakoztak egy-egy kedves üzenettel ellátott könyvvel: Szilágyi Áron, Zorán, Lackfi János, és a Punnany Massif zenekarból ismert Wolfie, azaz Farkas Roland.