Nemzetközi elismerés a Sulibanknak 

Június 23-án, Berlinben az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai vehették át a Comenius EduMedia Siegel 2016. díjat, amelyet az év legjobb gazdasági oktatási programjának ítélnek oda.

Az OTP Fáy András Alapítvány által létrehozott Sulibank oktatási program célja az általános iskolás diákok felkészítése a pénzügyi és gazdasági élet kihívásaira, alapvető fogalmaira, a takarékoskodásra.

Az oktatási program Élményportál nevű honlapját idén az alapítvány benevezte a 21 éve működő német COMENIUS EduMedia Award-ra, amely egy nemzetközi szintű, oktatás innovációs díj. A Sulibank az év legjobb gazdasági oktatási programjaként a Comenius EduMedia Siegel 2016. díjat kapta meg.

A 2016. évi verseny két fő kiemelt témája az asszimiláció - migráció és a karrierképzés volt. A zsűri méltatta a Fáy Alapítvány programjának hatékonyságát, fontosságát, kiemelve, hogy az képes megreformálni a 21. század oktatását. Külön méltatták, hogy a Sulibank milyen magas színvonalon hasznosítja a hétköznapok tapasztalatait a gazdasági-pénzügyi képzésben.

Az OTP Fáy András Alapítvány büszke a Sulibank program nemzetközi sikerére, hiszen az a világ jelentős német, amerikai, svéd, holland oktatásfejlesztőivel versenyezve ért el kiemelkedő eredményt.

Az elismerést Dr. Filepné Szabó Zsuzsanna gazdasági vezető, és Járitz Réka projektmenedzser vehette át a német Oktatási Hivatalban.