Otthont a gyermekotthonba 

Milliós értékű támogatás a Zirzen Janka Gyermekotthon lakóinak.

Adományozási ünnepséget tartottak a Zirzen Janka Gyermekotthonban: a gyermekeket 15 számítógéppel és egymillió forint értékű, a mindennapi élethez elengedhetetlen bútorral és konyhai eszközzel segítette bankunk Humanitás Szociális Alapítványa. 

Valódi otthont az otthonba

A Bolyai Gyermekotthoni Központ Zirzen Janka Gyermekotthonának szakmai vezetője tavaly novemberben kereste meg a Humanitás Szociális Alapítványt. Levelében leírta, hogy az otthonukban lakó 33 gyermek életkörülményeinek minőségi javítása érdekében a közös nappalikba, konyhákba és fürdőszobákba bármilyen tárgyieszköz-adomány óriási segítséget jelentene, hogy a megannyi traumával érkező gyermekek számára egy barátságos, biztonságos, otthonos légkörben tudjanak állandó, stabil környezetet biztosítani. 

Az alapítvány szakemberei egyetértettek abban, hogy az otthonban élő gyermekek számárasokat jelent, hogy egy biztonságos, nyugodt, jól felszerelt környezetben töltsék el napjaikat, ezzel is hozzájárulva lelki és fizikai egészségük fejlődéséhez. 

Ígyösszesen egymillió forint értékben vásároltak az otthonban lakó gyermekek számára új eszközöket: hűtő-fagyasztót, televíziót, ülőgarnitúrát és egyéb bútorokat, porszívót, vasalót, hajszárítót, konyhai eszközöket. Az otthon lakói, akik még karácsony előtt megkapták az új berendezést, azóta minőségibb környezetben, a közös terekben is boldogabban töltik el együtt a szabadidejüket, legyen szó a legkisebbekről vagy a már szinte felnőttekről.

Ünnepélyes díjátadó, minden eddiginél nagyobb összegű támogatás

Bár az új felszerelést már egy ideje használatba vették az otthon lakói, az ünnepélyes díjátadó csütörtökön zajlott. Meglepetésként a gyermekek legnagyobb örömére az alapítvány munkatársai további ajándékkal, hat babzsákfotellel érkeztek, melyeket szintén a közös helyiségekben használhatnak majd a gyerekek. 

Az ünnepségen Boros Lídia Vanda szakmai vezető köszöntője után beszédet mondott Fekete-Buzás Eszter, a Bólyai Gyermekotthoni Központ intézményvezetője, amit a gyermekek zenés műsora követett. A gyerekek köszöntője után bankunk és a Humanitás Szociális Alapítvány részéről beszédet mondott az alapítvány kuratóriumának elnöke, Prof. dr. Bagdy Emőke, és az alapítvány elnökségi tagja, bankunk igazgatósági tagja, dr. Gresa István. 

A karácsonyi adományok és a babzsákfotelek mellett a korábban pályázaton elnyert 15 számítógép is hamarosan eljut a gyermekekhez. Az alapítvány fennállása óta ez volt az első alkalom, hogy egy gyermekotthont ilyen mértékű támogatásban és értékes eszközökben részesített.