Pénzügyi Edukáció a Fóti Gyermekfesztiválon 

Június 18-19.-én ügyességi feladatokkal, kreatív programokkal és sztárfellépőkkel várta a részvevőket a VI. Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál. A kitelepülők közt az OK Oktatási Központ játékos feladatokon keresztül vezette be a gyerekeket a pénzügyi világba.

A Fesztivál az ország különböző állami és nem állami fenntartású otthonaiból és nevelőszülői hálózataiból várta az érdeklődő gyermekeket és kísérőiket. 

A sokszínű programkínálatban szerepelt kutyás, tűzoltó és közelharc bemutató is. A bátrabbak beülhettek a repülőgép szimulátorba, vagy sárkányhajózhattak a nagy tavon. 

A zenés fesztiválhangulatról többek közt Kállay Saunders András, L. L Junior és Kis Grofó gondoskodtak. 

A rendezvényen résztvevő gyerekek úgynevezett „játék pontokon” különböző ügyességi és kreatív feladatok megoldásával fabatkákat szerezhettek. A játékos fizetőeszközből a „Fesztivál faluban” plüssállatokat, társasjátékokat és könyveket vásárolhattak. 

A helyszínen az OTP Fáy András Alapítvány többféle aktivitással képviseltette magát. Az OK Oktatási Központ lehetőséget adott a gyermekeknek a kinectezésre, valamint kipróbálhatták a legújabb fejlesztésű program, a Pénzügyi Ninja néhány gyakorlatát is. Szerencséjüket és tudásukat pedig a Banking kártyajátékban tesztelhették.

A Központ standjához több mint 150 gyerek látogatott el. A játékos feladatok során pénzügyi ismereteik bővülhettek, ajándékokkal és jó élményekkel gazdagodhattak.

A kellemes nyári időben eltöltött 2 nap kiváló edukációs és szórakoztató lehetőséget biztosított a résztvevő gyermekek és felnőttek számára egyaránt.