Újra fölszállott a páva 

Ötödik alkalommal díjazták a legjobb népzenészeket és néptáncosokat.

A Hagyományok Háza és az MTVA ötödik alkalommal díjazta a legtehetségesebb művészeket a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorban, melynek fő támogatója az OTP Bank. 

Az OTP Bank évek óta elkötelezett támogatója a hagyományőrzést és tudásátadást célzó, népszerű népzenei és néptánc tehetségkutató műsornak. A Hagyományok Háza és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 2017-ben már ötödik alkalommal rendezte meg a Fölszállott a Páva versenyt, melynek döntőjét december 29-én a Duna televízió élőben közvetítette. 

A verseny során énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncos párok; néptáncegyüttesek kategóriákban álltak a zsűri elé hétről hétre a 16-35 éves fiatalok.
A produkciókat Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze, Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus alkotta zsűri értékelte.

A Fölszállott a páva 2017 döntőjébe végül összesen 10 produkció jutott a zsűri és a nézők döntése alapján. A 4 kategória győztesei és a nézők által legtöbb szavazatot kapott közönségkedvenc 2-2 millió forinttal lett gazdagabb az OTP Bank jóvoltából. 

A Fölszállott a páva 2017 nyertesei

Énekes szólisták és énekegyüttesek kategória: PENDELY ÉNEKEGYÜTTES
Táncos szólisták és táncospárok kategória: FODOR MÁTYÁS
Hangszeres szólisták és zenekarok kategória: PÓSFA ZENEKAR
Táncegyüttes kategória: KALOTASZEG LEGÉNYTÁRSULAT

A Fölszállott a páva közönségdíjasa:
TATROSPART NÉPTÁNCCSOPORT

Gratulálunk a nyerteseknek!