Újra várják a lovassportok szerelmeseit Fóton 

Újra Fóton tartanak találkozót az egészséges és sérült lovasok.

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2017. szeptember 22-24. között, immáron tizenharmadik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét.

Idén tizenharmadik alkalommal találkoznak az egészséges és sérült lovasok Fóton szeptember 22-24. között. A rendezvény főtámogatója az OTP Bank. 

Az előző évekhez hasonlóan 2017-ben is nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovas és Lovasterápiás Verseny, melyre 74 lóval neveztek a sportolók. A háromnapos Díjlovas Verseny résztvevői nehéz, közép és könnyű osztályú díjlovas kategóriában mérik össze a tudásukat, míg a nemzetközi versenyen többek között Szent György-díj, Intermediate I., Intermediate I. Kűr, Intermediate II., Nagydíj, Nagydíj Special, valamint Nagydíj Kűr versenyszámokat rendeznek.

A Lovasterápiás Verseny is háromnapos lesz, melyre 174 versenyző nevezett az ország különböző pontjairól. Az esemény célja a lovasterápia és a lovassport minden ágának népszerűsítése, versenyzési lehetőség megteremtése sérült gyermekek és fiatalok számára. Emellett szintén fontos a szervezők számára a lovasterápia mint kiegészítő terápiás eljárás népszerűsítése és a benne rejlő fejlesztési lehetőségek bemutatása.

A verseny során a hiperaktív, tanulásban illetve értelmileg akadályozott gyerekek ügyességi pályán lovagolnak, illetve díjlovas programot mutatnak be lépésben és ügetésben. A Jámbor Vilmos Emlékversenyen négyfős csapatok versenyeznek egymással vezetett lovon, miközben a gyerekeknek játékos feladatokat kell lóháton megoldaniuk. A gyógypedagógiai lovastorna versenyszámra hiperaktív, tanulásban akadályozott, illetve értelmileg akadályozott gyermekek nevezhetnek három életkori kategóriában. A Mádl Ferenc Emlékversenyen pedig a versenyzők bármilyen mesét, történetet előadhatnak, melyben a lovason kívül a ló is fontos szerepet kap.

Bankunk a Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) főtámogatójaként hosszú évek óta segíti a szervezet sokrétű egészségügyi programját. Az idei OTP Bank Fogászati Roadshow utolsó (magyarországi) állomása az NGYSZ Fóti Lovasterápiás és Oktató Központja lesz, ahol minden nap 9 és 17 óra között vehetnek részt a gyerekek az ingyenes fogászati szűrésen és szaktanácsadáson. A fogorvosok munkáját arcfestők segítik, akik barátságos eseménnyé teszik a fogászati vizsgálatot. 

A verseny időpontja: 2017. szeptember 22-24.

Helyszín: NGYSZ Lovasterápiás és Oktató Központja, 2151 Fót, Vörösmarty tér 2.

A rendezvény látogatása ingyenes, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. 

Kellemes időtöltést kívánunk a rendezvényen!