Zajlik a kiválasztás az OTP Bozsik Bajnokok programba 

Már csak két hónap van hátra a megmérettetésig.

Itt az idő, hogy pályára lépjenek a legtehetségesebb fiatal futballisták! Az OTP Bozsik Bajnokok programban többek között olyan sztárfocisták segítenek az ifjú reménységeknek, mint Gera Zoltán, Juhász Roland vagy Király Gábor.

Az OTP Bank és a Magyar Labdarúgó Szövetség által meghirdetett OTP Bozsik Bajnokok programba országszerte érkeztek a focikedvelő, 10-14 éves fiúk és lányok jelentkezései. A kiválasztott fiatalok március végén kapnak tájékoztatást. 

A legígéretesebb játékosokból 18-18 fős csapatok verbuválódnak. Ők képviselik majd a keleti és nyugati országrészt, illetve mérhetik össze tudásukat májusban, a magyar kupadöntő előtti gálameccsen.  

A nyugati válogatott csapatkapitányai: Király Gábor, Juhász Roland, Fenyvesi Evelin és Hajdú B. István. A keleti válogatottat Gera Zoltán, Bognár István, Torghelle Sándor és Nyilasi Tibor erősíti. 

A csapatkapitányok az utánpótlás-nevelés kapcsán elmondták véleményüket arról, hogy mit szólnának hozzá, ha gyermekük a labdarúgást választaná. 

„A fiamat sokkal inkább látom magam előtt focistaként, de őt egyelőre még nem érdekli a futball, mert még csak 5 éves. Cipőt azért már vettem neki, hátha kedvet kap hozzá a jó időben” – mondta Gera Zoltán, a keleti Bozsik-csapat egyik mentora.

Bognár István,az OTP Bank Ligában szereplő Ferencváros középpályása is támogatja a kezdeményezést: 

„Ha gyerekem lenne, nyugodt szívvel támogatnám a részvételét a programban. A foci ugyanis az első számú sport a világon és itthon is ezt szeretik a legjobban. Nem számít, hogy lányom vagy fiam születne, én örülnék, ha elkezdene játszani. Persze a futball alapvetően férfisport, de vannak lányismerőseim, akik imádják a focit: miért ne játszhatnának.”

Már csak két hónap van hátra, hogy a focista sztárok a Bozsik-palántákkal együtt pályára lépjenek az OTP Bozsik Bajnokok végső megmérettetésén, május 31-én a Groupama Arénában. 

Kísérd te is figyelemmel a jövő focisztárjainak születését!
https://www.youtube.com/watch?v=dZ9DPsk6HA4Új lapon nyíló tartalom.