Közösségi szerepvállalás 

Az OTP Csoport fontosnak tartja, hogy gazdasági erejéhez mérten hozzájáruljon a közösség fejlődéséhez. Támogatásaink értékvezéreltek, és általuk törekszünk érintettjeink bevonására, mozgósítására. Magyarország egyik legnagyobb, milliárdos nagyságrendű adományozójaként, a pénzbeli támogatás mellett így egyre több olyan projektet indítunk, ami a Bank kezdeményezésére, civil- vagy szakmai partner bevonásával, és az érintettekkel folytatott párbeszéd eredményeképpen valósult meg és fejlődik. 

Az OTP Bank adományozási és szponzorációs tevékenységének irányelvei: 

 • Valós és hathatós segítséget nyújtani a társadalom egészének érdekeit szolgáló programok és ügyek támogatásával. 
 • Erőfeszítéseinket elsősorban:
  - a pénzügyi kultúra fejlesztésére, szemléletformálásra;
  - az értékteremtésre és –megőrzésre;
  - az esélyteremtésre, közösségépítésre, illetve
  - a sportra koncentráljuk.
 • Támogatásaink során együttműködünk civil szervezetekkel, biztosítva az erőforrások hatékony és eredményes felhasználását. 
 • Elkötelezettek vagyunk a hosszú távú együttműködések iránt.  
 • Támogatási forrásainkat koncentráljuk. 
 • Nyomon követjük a támogatások felhasználását és eredményét.  

Az OTP Csoport tagjai támogatási tevékenységüket egymástól függetlenül, a helyi igényekhez illeszkedve valósítják meg adományozás, illetve szponzoráció formájában. Leányvállalataink saját honlapjukon nyújtanak bővebb információt támogatásaikról. 

Esélyegyenlőség 

Részleteiben is megismerheti milyen programokat hoztunk létre, illetve kezdeményezéseket támogatunk, hátrányos helyzetű emberek, beteg gyerekek megsegítése és fiatalok oktatása céljából. 

Tovább

Kultúra 

Az OTP Bank a művészet és kultúra elkötelezett támogatójaként az itt megismerhető eseményeket s kulturális programokat támogatja. 

Tovább

Sport 

A közösségi szerepvállalás fontos részét képezi a sikeres sportegyesületek és sportágak, rangos hazai és nemzetközi sportesemények valamint tömegsport rendezvények támogatása. 

Tovább