Hololens  

A Microsoft Hololens kevert valóság szemüveg 2017-óta használt eszköz az OTP Bank égisze alatt. A szemüveg a virtuális és a kiterjesztett valóság eszközök tulajdonságait ötvözi, úgy, hogy a bennünket körülvevő környezetet átalakítja virtuális környezetté. Ennek segítségével olyan virtuális objektumokat helyezhetünk el a valós környezetünkbe, melyek igazodnak valós közeghez.

Tehát, ha eldobunk egy virtuális labdát, az nem tűnik el a semmiben, hanem visszapattan a valós talajról. Ami így csupán játéknak hangzik, valójában nagyon is hasznos eszköz lehet: a Hololens rengeteg alternatívát, új lehetőséget nyújt például a kommunikációban, csapatmunkában és a különböző tervezési folyamatokban.

Az OTP Bank Elosztott Rendszerek Fejlesztési Igazgatósága számos téren alkalmazza a Hololensre készült alkalmazásokat: a HoloBank segítségével a felhasználó kártyás tranzakcióit intézheti a kevert valóságon alapuló térben; az autentikációs programok újszerű azonosítási folyamatokat tesznek lehetővé; a HoloGate virtuális asszisztens megjelenítésével segíti a felhasználó és a banki munkatárs közötti, térben távoli egyeztetést; a HoloIngatlan segítségével virtuálisan berendezhetjük megvásárolni kívánt otthonunkat, míg a HoloShop az otthon kényelméből intézett bevásárlást segíti, oly módon, hogy a vásárló megismerheti a termékek valós méretét és egyéb tulajdonságait.

A Hololens tehát nemcsak a közvetlen pénzügyi folyamatokat képes segíteni, hanem az élet számos más területen is új és meglepő megoldásokat alkothat.

Megosztás