Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár 

Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, műkedvelő és hivatásos előadók közreműködésével, a Kárpát-medencei magyarság és a hazai nemzeti kisebbségek képviseletében.

Az OTP Bank különös figyelmet fordít arra, hogy tevékenységével elősegítse a közösségi értékek, a hagyományok ápolását, valamint a nemzeti értékek megóvását. Ezért is fontos számunkra, hogy évek óta fő támogatói legyünk az eseménynek, mely ebben a két napban minden generációhoz szórakoztatva juttatja el fontos nemzeti kulturális értékeinket.

2012-ben azzal a céllal alapítottuk meg a Táncház Díjat, hogy ezzel is elismerjük azoknak a fiatal zenetanároknak, táncpedagósusoknak vagy tánctanítóknak a munkáját, akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy az élő néphagyomány mind szélesebb tábor számára váljon elérhetővé.

A Táncház Díjat 2012-től minden évben olyan népzenész vagy néptáncos egyéniség kapja, aki aktív előadóművészként és oktatóként tevékenykedik, akinek gyűjtési eredményei vannak a népművészet terén, és aki a táncházmozgalom kiemelkedő személyisége.

Megosztás