Pénzügyi kultúra fejlesztése 

Az OTP Bank elkötelezett a pénzügyi kultúra fejlesztése mellett, és ez a kérdés áll közösségi szerepvállalási programjai köz1éppontjában is. Piacvezető pénzügyi szolgáltatóként felelősséget kell vállalnunk az alapvető pénzügyi ismeretekkel rendelkező, felelős döntéshozásra képes fiatalok és felnőttek képzésében. Célunk nem kisebb, mint a pénzügyi kultúra széles körű megteremtése, elterjesztése. 

Az OTP Csoport legtöbb tagja szerepet vállal a pénzügyi kultúra fejlesztésében. Romániában és Szlovákiában az OTP Fáy András Alapítvány testvéralapítványai révén elérhetőek az egyedülálló OK Oktatási Központok képzései. 

Az OTP Csoport több éve prioritásként kezeli, hogy a korrekt ügyfél-tájékoztatáson, illetve a honlapunkon keresztül elérhető kalkulátorokon, útmutatókon túl is részt vállaljunk a lakosság pénzügyi ismereteinek bővítésében. Ennek érdekében számos témát felölelve készítettünk mindenki számára elérhető, általános pénzügyi ismereteket adó videókat, több országos televíziós kampányunk középpontjában is a felelős pénzkezelés állt. 

OTP Fáy András alapítvánnyal új pénzügyi kultúrát teremtünk! 

Élményszerűen, a legmodernebb módszerekkel és eszközökkel tanulni pénzről, gazdaságról, gazdálkodásról. Ez a Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja, azOK Oktatási KözpontÚj lapon nyíló tartalom..

A térségben egyedülálló intézményként 2012-ben indult a magyar köznevelés szempontjából is mérföldkőnek számító program, melyet az idén 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkező OTP Fáy András AlapítványÚj lapon nyíló tartalom. irányít. Azóta a budapesti oktatóközpont mellett a jövőtudatosságra nevelő programok Nyíregyházán, illetve - a leánybankokkal együttműködésben - Romániában és Szlovákiában is elérhetőek.

Mitől egyedülálló az intézmény? 

  • Évente húszezer diákhoz jut el az OTP Bank által támogatott, ingyenes pénzügyi és gazdasági képzés. A képzések célja a szemléletformálás és a tudatosság növelése a pénzügyek vagy épp a karriertervezés terén.  
  • Ehhez tréningszerű, a diákok saját élményeire épülő inspiratív oktatási modulokat használunk. 
  • Az ország különböző pontjairól érkező csoportok oktatása mellett egy különleges eszközrendszerrel támogatott, általános és középiskolákba utazó oktatói hálózat segíti, hogy a képzések minél szélesebb körhöz eljussanak. 
  • Az OK Oktatási Központ a középiskolások mellett az általános iskolásokat is megszólítja a SulibankÚj lapon nyíló tartalom. programmal. A tanárok számára Pedagógus Klub működik.
  • Az oktatási központ megkapta a finn Kokoa, a Finn Nemzeti Oktatási Ügynökséggel szorosan együttműködő intézet kiváló minősítését, a finn standardokhoz képest is kiemelkedően színvonalas tevékenységéért. 

Szeretettel várjuk a diákokat központunkban: 

OK Oktatási Központ Ügyfélszolgálat: 

Budapest
Telefon: +36 1 413 06 20
E-mail: jelentkezes@okkozpont.hu
Cím: 1068 Budapest, Benczúr u. 26.

Nyíregyháza
Telefon: +36 42 889 159
E-mail: info@oknyiregyhaza.hu
Cím: 4400 Nyíregyháza, Kossuth Lajos tér 2.

További programok a pénzügyi kultúra fejlődéséért  

OTP Csoport szinten is számos kezdeményezés célozza a pénzügyi kultúra fejlődését. 

  • Több leánybankunk iskolás csoportok részére lehetőséget ad a bankfiókok működésébe való betekintésre.  
  • Bevett gyakorlat, hogy a munkatársak rendszeresen tartanak pénzügyi előadást iskolákban önkéntesen.  
  • Az elektronikus csatornákat, illetve a közösségi médiát is használjuk a pénzügyi edukációra tájékoztatókkal, játékokkal.  

OTP Bank Pénzügytörténeti Gyűjtemény 

A hitelintézeti értékek megóvására tett törekvéseinket szimbolizálja a bankunk által működtetett és ingyenesen megtekinthető gyűjtemény, amely a hatvanas évek közepén megkezdett gyűjtőmunka eredményeként napjainkra már több tízezer darabos XIX - XX. századi pénzintézeti anyaggal rendelkezik.

A maga nemében egyedülálló kollekció több száz részvénytársaság és szövetkezet, valamint állami kibocsátó közel 20 ezer részvényét, kötvényét, számos régi bútort és szakkönyvet, ezernél is több perselyt, több ezer betétkönyvet, kéziratot, okmányt, illetve fém- és papírpénzt őriz és gondoz az utókor számára.

A folyamatosan gyarapodó gyűjtemény megtekinthető:

OTP Bank V. kerület, Vigyázó Ferenc u. 6. szám alatt.
Előzetes bejelentkezés szükséges.
Nyitva tartás: hétfő-szerda: 9–16 óráig, csütörtök: 9–14 óráig

Az OTP csoport számokban (2018) 

ország 

1400 Bankfiók 

18,5 millió ügyfél 

800 millió ft pénzügyi edukációra 

1,4 mrd ft képzésre 

2,8 mrd ft adomány 

Megosztás